Anasayfa Haber FBI’a Göre Akıllı TV’leriniz Hacklenebilir

FBI’a Göre Akıllı TV’leriniz Hacklenebilir

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), akıllı televizyonların günümüzdeki ağa erişimi olan her cihazın taşıdığı güvenlik risklerini taşıdığı konusunda tüketicileri uyarıyor.

Oregon FBI Tech’de yayınlanan yazıda, akıllı televizyonlar sayesinde ağ korsanlarının modemlere erişebileceğini belirtiyor. Televizyonların hacklenmesi yaygın bir durum olmasa da, açık bir kapı mevcut.
Teşkilat, bazı akıllı televizyonlarda kullanıcı tanımlama ve  içerik önerme teknolojisinin kullandığı mikrofon ve kamera gibi donanımlar olduğunu da hatırlatıyor ve tüketicilerin hiçbir şeyden habersiz gözleniyor olabileceğini belirtiyor.

FBI, akıllı televizyonunuzun ne gibi özelliklere sahip olduğunu ve bunların nasıl kullanılabileceği konusunda bilinçlenmenizi öneriyor. Kamera ve mikrofon bulunan televizyonlar için mikrofonların kapatılmasını ve kameralara siyah bant çekilmesini öneriyor. Bunlar dışında akıllı televizyonların güvenlik güncellemelerinin yapılmasını ve gizlilik politikasının da takip edilmesini şiddetle tavsiye ediyor.

Uzmanlar, popüler televizyon markaları Samsung ve LG’nin dışında Roku, FireTV ve Netflix gibi stream servislerinin konum ve IP bilgilerini dağıtma hakkına sahip oldukları konusunda da not düşmüş.

Samsung, kullanıcıları için Twitter’dan “Kötü niyetli yazılım ve saldırıları engellemek için akıllı televizyonlarınızda güvenlik güncellemesi taraması yaptırmayı unutmayın” şeklinde uyarıda bulunmuş, daha sonra ise bu Tweet’i silmişti.