Anasayfa Haber Çinliler Herkesten Önce Davranıyor

Çinliler Herkesten Önce Davranıyor

Qualcomm tarafından geliştirilen yeni nesil 64-bit işlemciyi ilk hangi firmaların kullanacağı ortaya çıktı.

2015 yılında akıllı telefon pazarına 64-bit işlemcilerin hakim olacağına hiç şüphe kalmadı. Google’ın yakında 64-bit Android L işletim sistemini çıkaracak olması da bunu destekleyen en önemli kanıtlardan biri. Tabii işlemci üreten firmalar hızla kendi 64-bit işlemcilerini pazara yetiştirmeye çabalıyorlar. Sonuçta her firma Apple gibi kendi işlemcisini tasarlamıyor, bu yüzden de akıllı telefon üreticilerinin iyi modellere ihtiyaçları var.

Qualcomm pazara hakimiyeti nedeniyle en göz önünde bulunan şirket, bu yüzden de 2015 yılında tasarladıkları 64-bit Snapdragon 810 işlemcinin yine en çok tercih edilen model olacağı tahmin ediliyor. Sekiz çekirdekli olan Snapdragon 810, üzerindeki Adreno 430 grafik işlemcisi nedeniyle grafik işleme açısından da hayli iddialı. Bu yüzden de pek çok şirketin yeni telefonlarında bu işlemciye yönelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak ipi ilk göğüsleyecek olanlar, Çin’de doğup büyüyen yerel markalar olacak gibi görünüyor. Bunlardan Vivo büyük ihtimalle Xplay 5 modeliyle raflara çıkacak ilk Snapdragon 810 işlemcili telefon olacak. Arkasından da Oppo markasının Find 9 ve Xiaomi markasının da Mi5 modelleriyle onu takip edeceği tahmin ediliyor. Tabii ki tüm bu telefonlar Android L yüklü olarak gelecekler.

Bu markalar çoğunlukla ülkemizde yaygın olarak bilinmiyorlar, bazı modellerini bavul ticaretiyle getirenler oluyor. Ancak Asya-Pasifik bölgesinde gittikçe büyüyen bu markaların, yakın zamanda resmen ülkemize girmeye başlamaları da kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyoruz.