Anasayfa Haber Yeni Nexus Tableti Kim Üretecek?

Yeni Nexus Tableti Kim Üretecek?

Google’ın tablet pazarına sunacağı yeni tableti HTC’nin üreteceğine dair ciddi haberler var.

Google arada bir Nexus kod adını verdiği Android tablet ve telefonları pazara sürer. Bu cihazlar her zaman saf kan Android işletim sistemine sahip olurlar ve büyük elektronik firmalarıyla işbirliği yapılarak üretilirler. Google daha önce Asus ve Samsung gibi devlerle ortak Nexus cihazlar çıkarmıştı. Şimdi sıra HTC’ye gelmiş gibi görünüyor.

Google’ın tam yeni Android L işletim sistemini duyurmaya hazırlandığı ve en büyük rakibi Apple’ın da henüz yeni bir iPad çıkarmadığı şu dönemde, yeni bir Nexus tabletin gelmesi stratejik açıdan gayet mantıklı. Amerika’nın saygın gazetelerinden The Wall Street Journal’de çıkan habere göre, Google bu yeni tabletin üretimi için Tayvanlı HTC firmasını seçmeye karar vermiş.

Bu durum HTC için de gayet avantajlı olacaktır, çünkü Nexus cihazlar genellikle piyasada iyi talep görürler. HTC ise 2011 yılında çıkardığı Flyer tabletiyle büyük hüsrana uğradığından beri tablet pazarından kopmuş durumda. Bu girişim HTC’ye tablet konusunda rakiplerine yetişme imkanı tanıyabilir.

Yeni Nexus tabletin ekran boyutunun ya da isminin ne olacağı henüz belli değil. Ancak Nexus 8 ve Nexus 9 isimleri sıkça anılıyor, bu da tabletin 10 inçten büyük olmayacağı kanısını uyandırıyor. Kullanılacak olan işlemcinin ise Nvidia’nın yeni nesil Tegra K1 modeli olacağı söyleniyor. 64 bitlik bu işlemci, yeni 64 bitlik Android L işletim sistemiyle de gayet uyumlu olacaktır.

Tabii Android L işletim sisteminin çıkmasına pek fazla zaman kalmadı. Bu yüzden de HTC’nin bu yeni cihazı önümüzdeki bir kaç hafta içinde resmen ortaya çıkaracağı tahmin ediliyor. Yukarıda gördüğünüz fotonun, HTC’nin bu yeni tablet için tasarladığı söylenen bir kılıf prototipine ait olduğu ve sızdırıldığı iddia ediliyor. Bir kaç hafta içinde gerçeği hep beraber öğreneceğiz.