Anasayfa Haber Yeni Windows’un Adı Ne Olacak?

Yeni Windows’un Adı Ne Olacak?

Yeni Windows sürümünün resmi adı belli olmasa da, Fransızlar ağızlarından bir şeyler kaçırdı.

Microsoft içindeki proje adı Threshold olan yeni Windows sürümünün piyasaya hangi isimle çıkacağı henüz belli değil. Basın ve kullanıcılar şimdiden kendilerini Windows 9 adına alıştırmış olsalar da, Microsoft farklı bir isim verebilir. Tabii herkesin Windows 9 demesi aslında sebepsiz değil. Piyasanın büyük kesimi Metro arabirim tasarımı nedeniyle Windows 8’e pek ısınamadı.

Ayrıca Microsoft’un her iyi sürümden sonra bir de kötü sürüm çıkardığına dair genel bir önyargı iyice oturmuş bulunuyor. Bu yüzden de Vista’dan sonra Windows 7 ile büyük bir soluk alan kullanıcılar, çıktığı günden beri Windows 8’e karşı zaten şüpheyle bakıyorlardı. Aslında Windows 8 daha önceki Vista ya da ME gibi sürümlerle kıyaslanmayacak kadar iyi bir işletim sistemi, ancak önyargıları kırmak hiç kolay değil.

Dün gerçekleşen bir olay ise Microsoft’un Windows 9 adını kullanacağı yolundaki şüpheleri iyice pekiştirdi. Microsoft’un Fransa bölümünün başındaki isim olan Alain Crozier, bir toplantı esnasında Windows 9 adını anarak, Eylül sonunda yapılacak basın lansmanına göndermede bulundu. Tabii bu haber internet üzerinde hızla yayıldı.

Microsoft hızla bir basın açıklaması yayınlayarak, Crozier’in dilinin sürçtüğünü ve yeni işletim sisteminin resmi adının henüz kesinleşmediğini duyurdu. Ancak doğrusu çıkması bu kadar yaklaşmış bir işletim sistemi için resmi bir ismin hala belirlenmemiş olması, bize pek de inandırıcı gelmiyor. Öte yandan kamuoyunda oluşan bu kadar büyük beklentiden sonra, Microsoft’un Windows 9 adını kullanmaması da büyük pazarlama hatası olacaktır diye düşünüyoruz.