Anasayfa Haber Apple iOS 8 Yamasını Beceremedi

Apple iOS 8 Yamasını Beceremedi

Dün yayınlanan iOS 8.0.1 güncellemesini kuranlar, iPhone telefonlarının servis sağlayıcı sinyalini kaybettiğine şahit oldular.

Apple çıktığı andan itibaren pek çok yenilik getiren ama pek çok soruna da sahip olan iOS 8 için dün bir güncelleme yayınladı. Ne var ki bu güncelleme derde deva olmaktan uzak kaldı. Apple yamayı hemen geri çekti, ama bir kez yüklemiş bulunan pek çok kullanıcı telefonlarının servis dışı kaldığına şahit oldular.

Eğer sizin de başınıza bu geldiyse, yapabileceğiniz iki şey var; ilki Apple’ın yamayı düzgün çıkarmasını beklemek. İkincisi de iOS 8 sürümüne geri dönüp telefonunuzu kullanmaya devam etmek. Tabii yamayı hiç yüklemediyseniz daha iyi! Ama yüklediyseniz ne yapacaksınız? Aşağıdaki adımları izlemek size yardımcı olabilir.

Danıştığınız kişiler size iTunes ile telefonu eski haline getirebileceğinizi söylemiş olabilirler. Haksız değiller, ama sadece iTunes üzerinden “Restore iPhone” seçeneğine tıklamak yeterli olmayabilir. Bu durumda telefona iOS 8’i yeniden yüklemeniz gerekecektir.

1) Önce telefonu iTunes ile bilgisayara bağlayıp tüm dosya yedeklerinizi alın, çünkü içindeki her şey silinecek.

2) Bilgisayarda şu web sitesine girin; www.ipswdownloader.com ve buradan cihazın modeline uygun iOS 8 firmware dosyasını indirin.

3) Firmware dosyası inerken “Find My iPhone” seçeneğini kapatın. Bunu Settings altındaki iCloud ayarlarından yapabilirsiniz.

4) Firmware dosyası indikten sonra iTunes’ı çalıştırın ve telefonu tekrar bilgisayara bağlayın. Firmware dosyasının “.ipsw” ekli olarak geldiğine emin olun, bazı tarayıcılar bunu zip dosyası olarak algılayabiliyor. Eğer türü değişmiş görünürse, ekini değiştirip düzeltin.

5) iTunes penceresinde aşağıdaki “iPhone” seçeneğine tıklayın. Ardından “Check for updates” seçeneğine tıklamanız gerekecek. Ama buna tıklarken Mac klavyesindeki “option”, Windows klavyesindeki “control” tuşunu basılı tutun. Böylece sürüm seçebilme şansınız olacak.

6) Açılacak olan dosya menüsünde indirdiğiniz “.ipsw” dosyasını bulun ve seçin. SOnra da OK tuşuna basarak iOS 8 sürümünü geri yükleyin.

7) Yükleme tamamlandıktan sonra telefonun düzgün çalıştığından emin olun, sonra yedeklediğiniz dosyalarınızı telefona tekrar yükleyebilirsiniz.