Anasayfa Haber Bu Defa Attila Geliyor!

Bu Defa Attila Geliyor!

Total War serilerinin bir sonraki oyunu resmen tanıtıldı, bu kez işler biraz daha karmaşık ve zor olacak.

Creative Assembly ve Sega tarafından Total War serilerinin bir sonraki oyunu resmen açıklandı. Total War: Attila adıyla gelecek olan oyunda, isminden de kolayca anlayabileceğini gibi, baş rolü Hunlar oynayacak. Ancak tabii ki milattan sonra 300 – 400 yıllarında geçen bu olaylarda Roma İmparatorluğu’nun yer almaması düşünülemez.

Bir önceki oyunda Romalı oynamaktan sıkıldıysanız, yapacak çok fazla bir şey yok, Creative Assembly tarafından seçilen zaman dilimi maalesef bu. Ayrıca oyuna sıfırdan yeni motor yazılmayacak, tasarımcılar elde olan Warscape adlı oyun motorunu biraz daha geliştirip kullanacaklar. Bu aralar pek çok oyun firması bu türden tasarruflara yöneliyor.

Peki ama bu oyunda ne yeni? İlk olarak bazı eski oyun mekanikleri geri dönüyor, aile ve generaller yeniden büyük önem kazanıyor. Bunun dışında özellikle de kuşatmaların dinamiklerinde ciddi değişiklikler var, bunlar artık yıllarca sürdürülebilecek. Salgın hastalıklar ve yangınlar artık çok büyük rol oynayacak, yayılıp ortalığı tarumar edebilecek. Sizin ordularınız da dahil!

Savaş dinamikleri ise şehir içlerindeki sokak savaşlarını da içine alacak şekilde yeniden tasarlanıyor. Ele geçirilen ya da elden çıkmak üzere olan şehirleri tamamen yakıp yerle bir edebilmek de mümkün olacak. Tek tek savaşlar önemli olsalar da, Creative Assembly bu defa bize bir bütün olarak tüm savaşın çok daha detaylı ve karmaşık bir süreç olacağını söylüyor.

Oyun için kesin bir çıkış tarihi yok, ancak 2015 yılında Mac ve PC için çıkarılacağı söyleniyor. Bu arada aşağıda oyunun tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.