Anasayfa Makale Microsoft Word’de Tablo Birleştirme

Microsoft Word’de Tablo Birleştirme

Microsoft Word’de tabloları nasıl hızlı ve kolay bir şekilde birleştirebileceğinizi anlatıyoruz.

Özellikle iş için Microsoft Word kullanıyorsanız, tablolarla bolca uğraşıyorsunuz demektir. Eğer aynı Word dosyası içinde birden fazla tablo oluşturduysanız bunları birleştirmeniz mümkün. Üstelik tabloları birleştirdikten sonra dilediğiniz hücreleri de birleştirebilirsiniz.

Tablo Birleştirme

Birleştirmek istediğiniz tabloları alt alta alın ve tablolardan birinin sol üst köşesindeki kutucuğa tıklayın. Bu işlem, tıkladığınız tablonun seçilmesini sağlayacaktır. Eğer seçtiğiniz tablo, diğer tablonun üstündeyse Alt+Shift+Aşağı ok tuş kombinasyonu ile iki tabloyu birleştirebilirsiniz. Eğer seçtiğiniz tablo aşağıdaysa Alt+Shit+Yukarı ok kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak farenizle sürükleyerek tabloları birleştirmeniz de mümkün. Öncelikle bir tablo seçin ve sol üstteki kutucuktan tutup diğer tablonun başlangıç veya bitiş noktasına sürükleyin. Böylece iki tabloyu birleştirmiş olacaksınız. Ancak tabloları iç içe sürüklememeye dikkat edin. Böyle bir durumda sürüklediğiniz tablonun tamamı, birleştireceğiniz tablonun bir hücresi içine sıkışabilir.

Hücre Birleştirme

Tabloları birleştirdikten sonra bazı hücreleri de birleştirmek isteyebilirsiniz. Bu işlem için öncelikle tablonun sol üstündeki kutucuğa tıklayın. Üst menüde beliren Tablo Araçları sekmesinin altındaki Düzen seçeneğine tıklayın. Son olarak birleştirmek istediğiniz hücreleri seçip menüde bulunan Hücreleri birleştir seçeneğine tıklayın. Bu işlemden sonra belirlediğiniz hücreler birleşecektir.

word hücre