Anasayfa Haber Windows 9, 8K Grafikleri Destekleyecek mi?

Windows 9, 8K Grafikleri Destekleyecek mi?

Microsoft’un yeni işletim sistemi Threshold’un resmi tanıtımı yaklaşırken, içeriden yeni haberler sızmaya devam ediyor.

Resmi adı henüz kesinleşmemiş olsa da, hemen herkes tarafından Windows 9 olarak anılan Microsoft’un bir sonraki işletim sistemi olan Threshold hakkındaki sızıntılar kesilmek bilmiyor. Yeni işletim sisteminin resmi tanıtım tarihi yaklaşırken, ortaya atılan yeni iddialardan biri de destekleyeceği ekran çözünürlükleri hakkında oldu.

Windows 8 ile birlikte 4K çözünürlük desteği gelmişti, Microsoft bunun kontrolünü çalışacak olan uygulamalara bırakmıştı. Ne var ki 4K destekli donanımlar daha yeni yeni piyasaya çıkıyorlar, bu yüzden de Windows 8 bu konuda genel kullanıcı kitlesine pek fayda sağlamış değil. Ayrıca işletim sistemi ilk başlarda çeşitli yazılım sorunları nedeniyle bu alanda bazı zorluklar yaşıyordu. Ancak bu hataların önemli kısmının Windows 8.1 ile birlikte giderildiği de biliniyor.

Öte yandan, yeni gelecek olan Windows Threshold, ya da gayrı resmi adıyla Windows 9, ilk günden itibaren 8K çözünürlük desteği sunacak deniyor. Tabii ki bu gerçek olsa bile, ilk başlarda ancak belirli donanımlara ve yazılımlara sahip az miktarda kullanıcının işine yarayacaktır. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor ki, ekran çözünürlüklerinin artışı, yıllar içinde PC pazarının en değişmeyen gerçeklerinden biri olagelmiştir.

Yani er ya da geç önce 4K, ardından da daha yüksek çözünürlükler standart hale gelecektir. Tabii bunun için hayli zaman geçmesi gerekecek, ancak Microsoft’un şimdiden hazırlık yapmasında şaşılacak bir taraf da olmasa gerekir. Yine de kesin bilgilere ancak bu ayın son günü itibariyle ulaşmaya başlayacağımızı da unutmamak lazım.