Anasayfa Makale Google My Maps İle Kendi Haritalarınızı Oluşturun

Google My Maps İle Kendi Haritalarınızı Oluşturun

Çoğu kullanıcı tarafından bilinmeyen Google My Maps servisi sayesinde kendi haritalarınızı oluşturmak mümkün. Bu servis ile dilediğiniz anda, dilediğiniz yerde Google Maps haritalarınıza ulaşabilirsiniz.

Google, Maps Engine adını verdiği harita motorunu geçtiğimiz aylarda güncellendi. Bu güncelleme ile birlikte MyMaps (Haritalarım) adını verdiği bir servisini de daha kullanışlı hale getirdi. Öğrenmesi biraz zaman almasına karşın, sıkça seyahat eden biriyseniz fazlasıyla işinize yarayacak bir servis olarak ön plana çıkıyor.

Servisin mobil olanaklarına geçmeden önce My Maps web sitesine bakmakta fayda var. Siteye girince karşınıza kocaman bir karşılama mesajı çıkacak. Burada iki seçenek göreceksiniz. Biri Yeni Harita Oluştur, diğeri ise daha önceden oluşturmuş olduğunuz içeriği görebileceğiniz Harita Aç. Her şeye sıfırdan başladığımız için ilk olarak Yeni Harita Oluştur seçeneğine basıyoruz.

mymaps-bisiklet-ornekDiyelim ki, Kadıköy’de Caferağa tarafında yeni bir eve taşındınız. İş yeriniz ise Moda civarında bulunuyor. Ancak Kadıköy’e oldukça yabancısınız. Ev ve iş yeri arasındaki mesafeyi bisikletle gidebileceğinizi öğrendiniz. My Maps üzerinden bir harita oluşturarak, gideceğiniz yolu kendiniz çizebilirsiniz. Daha sonrasında yolu ezberleyene kadar, mobil cihazınız üzerinden bu yol tarifini takip edebilirsiniz.

Aynı işlemleri iş seyahati ya da tatil gezileri için de kullanabilirsiniz. Örneğin, ABD’ye yapacağınız gezi sırasında, Lincoln Memorial başta olmak üzere birçok müzeyi ve anıtı dolaşmak istiyorsunuz. Google Maps ve My Maps yardımı ile kendinize bir yol haritası oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu dokümanları KML formatında kaydedebilirsiniz. Ayrıca Google Maps’in sunduğu katman özellikleri ile coğrafi şekilleri ya da siyasi sınırları görmeniz de mümkün.

google-my-maps-uygulama

Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indireceğiniz My Maps uygulaması sayesinde bu hizmeti daha kolay kullanabilirsiniz. Masaüstünde kaydettiğiniz tüm haritalarınızı, mobil uygulama üzerinden görebilir ve düzenleme yapabilirsiniz. Eğer çalışmalarınızı profesyonel alanda kullanmak istiyorsanız, aylık 5 dolarlık bir ücret karşılığı My Maps Pro uygulamasına geçiş yapabilirsiniz. Bu uygulama ile daha fazla içeriğe ve araç-gereç olanağına sahip olacaksınız.