Anasayfa Haber Apple’dan 5K iMac Geliyor

Apple’dan 5K iMac Geliyor

Söylentiler, Apple’ın iMac serilerinde 5K ekranlar kullanacağı yönünde yoğunlaşıyor.

Apple’ın birkaç haftaya kadar düzenleyeceği bir lansman ile yeni iMac serilerini tanıtacağı söyleniyor. Bu söylentilerin birden fazla kaynağı ve dayanağı var. Bu dayanaklardan en önemlilerinden biri de, Apple’ın halen Beta aşamasındaki yeni işletim sistemi OS X Yosemite. Beta testine katılan kullanıcılar, yeni OS X sürümünde 4096×2304, 5760×3240 ve 6400×3600 gibi çok farklı yüksek çözünürlük seçeneklerine rastladıklarını bildiriyorlar.

Bunun da ötesinde, halen piyasada olan iMac modeli 27 inçlik ekranında 2560×1440 çözünürlük sunuyor. Bu yüzden de yeni gelecek olan modelin 27 inçlik ekranında daha da fazla piksel bulunması çok şaşırtıcı olmayacaktır. Apple’ın iMac serileri All-in-One denilen ve tüm sistemi ekranın arkasında barındıran tasarımlar. Bunlar büyük ekranları yüzünden özellikle grafik tasarım ve işleme konularında çalışan kullanıcılardan da büyük ilgi görüyorlar.

Yeni iMac büyük ihtimalle Intel i7-4790K modeli ve Haswell serisi bir işlemciye sahip olacak, Broadwell ailesi işlemcilerin 2015 yılına kadar kullanıma girmeyeceği düşünülüyor. Grafik işlemcinin ise Nvidia yerine AMD olacağına dair ciddi söylentiler var. Apple daha önce de çeşitli modellerinde AMD grafik yongalarına yer vermişti.