Anasayfa Haber HP Stream Serisinin Fiyatları Şaşırtıyor!

HP Stream Serisinin Fiyatları Şaşırtıyor!

HP, Stream serisi dizüstü ve tabletlerle mobil pazarındaki ucuz Windows cihaz trendine katıldı.

HP tarafından çıkarılan yeni Stream serisinin iki önemli özelliği olacak. İlki tüm cihazların Windows 8.1 işletim sistemi çalıştıracak olması. Bu sayede kullanıcıların yıllardır alıştıkları işletim sisteminden kopmadan mobil cihazlara geçebilmeleri hedefleniyor. İkinci önemli özellik ise fiyatların gayet hesaplı olması, böylece insanların keselerini delmeden teknolojiye ulaşabilmeleri amaçlanıyor.

HP Stream serisi dizüstüler 11.6, 13.3 ve 14 inçlik ekranlara sahip olacak şekilde tasarlanmışlar. Tabletler ise 7 ve 8 inçlik ekranlara sahipler. Serideki en ucuz cihaz 100 dolarlık etiketiyle Stream 7 tableti olacak. 11.6 inç ekranlı Stream 11 dizüstü bilgisayarın etiketi 200 dolar, 13.3 inç ekranlı Stream 13 dizüstü bilgisayarın etiketi ise 230 dolar olacak. 14 inçlik dizüstünün de buna yakın bir fiyatta olması bekleniyor. Tüm bu cihazlar Windows 8.1 işletim sistemini çalıştırıyorlar.

Dizüstüler çift çekirdekli Intel Celeron işlemciler kullanılırken, tabletlerde modeli henüz açıklanmayan dört çekirdekli Intel işlemciler kullanılacak. Bu cihazların ucuz olmalarını sağlayan en önemli unsurlardan biri, depolama alanlarının çok büyük olmaması. Tıpkı Google Chromebook serileri gibi bu cihazlar da internet bağlantısı ve bulut depolama çözümlerine ihtiyaç duyuyorlar.

Zaten Microsoft’un liderliğini yaptığı ucuz Windows 8.1 dizüstü ve tablet trendinin esas amaçlarından biri de Google Chromebook cihazlarla rekabet etmek. Google’ın çabalarıyla çeşitli firmalar tarafından çıkarılan bu yeni dizüstü serileri son zamanlarda hayli iyi satış rakamları yakaladılar. Bu da haliyle Microsoft’un tepkisini çekti ve karşılığında ucuz Windows 8.1 cihaz trendi doğdu.

Burada önemli olan nokta, mobil cihaz pazarının değişiyor olmasıdır. Tüketici uygun fiyatlı ama aynı zamanda işe yarayan tabletler, telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar istiyor. Tüketicinin bu ihtiyacına cevap verecek firmalar da bu işten kârlı çıkacaklar. Umarız bu cihazlar HP tarafından benzer fiyatlarla ülkemize de getirilirler. Ancak vergiler dikkate alındığında bunun kolay olmayacağı da belli.