Anasayfa Haber Samsung’un Note 4 Sıkıntıları Sürüyor

Samsung’un Note 4 Sıkıntıları Sürüyor

Samsung, Galaxy Note 4 modelinin piyasaya çıkışını erkene çekince ortaya arka arkaya sorunlar çıkmaya başladı.

Apple’ın yeni iPhone 6 Plus modeli, bazı kullanıcılardan gelen kolayca büküldüğü yolundaki şikayetlere rağmen hayli iyi satıyor. Bu durum Samsung’un telaşa kapılmasına sebep oldu ve yöneticiler Galaxy Note 4 modelinin piyasaya çıkış tarihini erkene almaya karar verdiler. Ne var ki bu karar Samsung’un başını ağrıtacak gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Note 4 öncelikle şirketin anavatanı olan Güney Kore pazarında piyasaya sürüldü. Ancak ilk partide sadece 30,000 telefon dağıtılabildi ki, bu rakam piyasadaki talebi karşılamaktan çok uzak kalıyor. Şirket bu telefonu çok kısa sürede dünyanın 140 ülkesinde pazara süreceğini açıkladı. Ancak iç pazara bu kadar az telefon verilebilirken, dünyanın kalanına nasıl yeterli sayıda ürün sağlanacak, orada bazı soru işaretleri var. Şirketin üretimi aceleye getirdiği ve düzgün stok tutmaya vaktinin kalmadığı fısıldanıyor.

Üretimin aceleye geldiğine dair bir başka işaret ise Güney Kore pazarına çıkan 30,000 adet Note 4’ü çabucak tüketen kullanıcılardan gelen şikayetler oldu. Sayısı tam olarak açıklanmayan miktardaki kullanıcıdan, telefonlarında üretim hataları olduğuna dair şikayetler geldi. Telefonun gövdesini saran metal çerçeve ile, ekran yüzeyini kaplayan cam arasında ciddi bir boşluk olduğundan şikayet ediliyor.

Bu yapısal boşluk bazı telefonlarda ekranın alt ya da üst kısmında, bazılarında ise sağ ya da sol tarafında ortaya çıkabiliyor. Çerçeve ve cam arasındaki boşluk, bir kartvizit girecek kadar geniş, haliyle toz ve rutubet birikmesine sebep olabilir. Ayrıca ekranın bu aralıktan ışık sızması yaptığı da söyleniyor.

Samsung bu tür hatalı üretim cihazların sayısının hayli az olduğunu ve durumdan etkilenen tüketiciler için bir değişim programı başlatacaklarını açıkladı. Ancak iPhone 6’daki bükülme problemi yüzünden Apple ile dalga geçmekten geri durmayan Samsung’un, şimdi Note 4 ile yaşanan sıkıntı yüzünden hayli can sıkıcı günler geçirdiği de bir gerçek. Apple henüz konuya dokunan bir reklam çekmedi, ancak çekerse kimse de şaşırmayacak.