Anasayfa Haber Windows 10’da Tek Mağaza ile Tüm Aygıtlara Ulaşın

Windows 10’da Tek Mağaza ile Tüm Aygıtlara Ulaşın

Windows 10 yüklü tüm Windows aygıtlarınız artık sadece tek bir Market kullanacak. İşte tek mağaza hakkında ilk bilgiler…

Bugün hepimiz için büyük bir gündü. Bilindiği üzere Microsoft, ”Windows 9” ismini atlayarak, Windows 10 isminde karar kıldı ve artık bu isim resmileşti.

Bunun yanı sıra Microsoft’un yeni işletim sistemi hakkında yeni şeyler öğrendik. Microsoft, ekosisteminin tek bir parça halinde nasıl çalışacağını açıkladı. Bu bağlamda artık tüm Windows 10 kullanan ürünler yalnızca tek Market’te toplanacak. Aslında Microsoft’un ARM tabanlı Windows RT ve Windows Phone sürümlerinde gittiği birleştirme hareketi bu durumun habercisiydi. Windows 8’in çıkışından beri atılmış her adım, tüm platformları tek bir çatı altına toplamaya yönelikti.

Kısacası ortada Microsoft’un büyükten küçüğe tüm aygıtları Windows 10 bünyesinde toplama hedefi bugün kendini gösterdi. Maalesef şimdilik Microsoft’un bu hedefinin sadece kurumsal müşterilerine yönelik olduğu bilgisi dışında daha fazlası söylenmedi. Ancak önümüzdeki günlerde daha fazla bilgi edineceğimiz hiç şüphesiz gerçek.