Anasayfa Haber Google’dan Eğitime Büyük Destek

Google’dan Eğitime Büyük Destek

Google, Drive bulut depolama hizmetinde öğrencilere hayli geniş imkanlar sunuyor.

Google’ın Gmail ile entegre ederek kullanıcılara sunduğu Drive bulut depolama hizmeti iki yılını doldurdu. Şirket bu hizmetin halen 190 milyon civarında kullanıcısı olduğunu ve sayının arttığını söylüyor. Gmail kullanıcılarının sayısı düşünülürse bu pek abartı bir rakam sayılmaz. Tabii Google’ın sahip olduğu sunucu ve internet bantgenişliği gücünü göstermesi açısından da iyi bir gösterge denebilir.

Öte yandan Google şimdi Drive üzerinde öğrencilere yönelik yeni bir uygulama başlatmış bulunuyor. Google Apps For Education olarak adlandırılan bu yeni servisten, okulları vasıtasıyla öğrenci ya da öğretmen olduklarını ispat eden kullanıcılar faydalanacaklar. Tabii ki burada öğretmen ve öğrenciden kasıt, çoğunlukla Google ile iletişime geçmek zahmetine katlanan üniversitelerin mensuplarıdır.

Google bu uygulamadan faydalanmaya hak kazanan öğrencilere aşağıdakiler başta olmak üzere pek çok avantajlı hizmet sunuyor:

1) Google Drive bulut depolama servisinde ücretsiz ve sınırsız veri depolama imkanı. Yüklenebilecek dosya büyüklük sınırı ise 5 TB.

2) Google Apps Vault uygulamasıyla öğrencilere e-postalarını, sohbetlerini ve daha pek çok veriyi güvenli yedekleme seçeneği.

3) Depolanan verilerin kimler tarafından ve ne zaman kullanıldığına dair kayıt tutulmasına da imkan tanıyan gelişmiş güvenlik seçenekleri.

Google bu hizmetin hem öğrenciler, hem de öğretmenlerin hayatını kolaylaştırmasını, ayrıca eğitimlerine katkıda bulunmasını hedefliyor.