Anasayfa Haber Honda Artık Tegra Kullanacak

Honda Artık Tegra Kullanacak

Honda, 2015 model bazı araçlarındaki eğlence sistemlerinde Nvidia’nın mobil işlemcisine yer verecek.

Otomotiv sektöründe araçlarına Android çalıştıran eğlence sistemleri yerleştiren pek çok marka var. Honda da 2015 model araçlarından bazılarına benzer bir sistem yerleştirmeye karar vermiş. 2015 model Civic, Civic Tourer ve Honda CRV araçların Avrupa pazarına sürülecek versiyonlarında Honda Connect merkezi eğlence ve bilgilendirme sistemi bulunacak.

tegra-honda-connect

Honda bu sistemlerin kontrolünü ön panelin ortasına yerleştirilmiş 7 inçlik dokunmatik bir ekrana yüklemiş. Sistemin beynini ise Nvidia’nın Tegra işlemcileri oluşturacak. Ne var ki işletim sistemi olarak Android 4.0.4 sürümü seçilmiş. Bu sürüm çok eski ve neden seçildiği hakkında pek bir açıklama yapılmıyor. Ancak Honda’nın Google tarafından otomotiv endüstrisi için geliştirilen Android Auto girişiminin dışında kalmaya niyetli olduğu anlaşılıyor.

Honda Connect sistemi araçtaki radyodan geri görüş kamerasına dek hemen tüm sistemleri tek pencereden kontrol etmeyi mümkün kılacak. Ayrıca Honda’nın bu sistem için kendi özel uygulama pazarını da devreye sokması bekleniyor. Tabii güncellemeler ve uygulamaları indirmek için en azından bir de 3G bağlantısı lazım olacaktır. Ancak Honda bu detay hakkında bir bilgi vermedi, belki de kullanıcıların kendi bağlantılarını sağlaması gerekecektir.