Anasayfa Haber Windows 10 Ne Zaman Çıkacak?

Windows 10 Ne Zaman Çıkacak?

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 ne zaman çıkacak, ona şimdiden nasıl ulaşabilirsiniz?

Microsoft, herkesin beklediği gibi yeni işletim sistemi Windows 10’u tanıttı. Şirketin yeni uyguladığı politikalardan biri de Windows Insider Program (WIP). Bu programdan biraz bahsetmek gerekirse, Windows 10 ile tanışmak isteyen meraklı kullanıcı kitlesini kapsıyor. Buradan yapacağınız giriş ile Windows 10’un Teknik Önizleme sürümüne erişebiliyorsunuz.

Girişin ardından Windows 10’un Teknik Önizleme sürümünü indirebilmeniz için açılan sayfadan Windows 10 Teknik Önizleme imajını indirebiliyor ve bilgisayarınıza kurabiliyorsunuz. Microsoft, Windows Insider Program (WIP) aracılığıyla yeni çıkartacağı işletim sisteminde kullanıcıların da söz sahibi olmasını istiyor. Programın temel amacı, Teknik Önizleme sürümünü kullanan kullanıcıların işletim sistemi hakkında yaptıkları geri bildirimleri değerlendirerek en iyi Windows deneyimi sunmak. Zira Windows 10’un şekillendirilmesinde Windows Insider Program’ın etkisi de olacak.

Peki Windows 10’un tam sürümü son kullanıcıya ne zaman ulaşacak? Bu konuda Microsoft net bir tarih vermiyor. Fakat yeni işletim sisteminin 2015’in ortalarında son kullanıcıya ulaşacağını belirtiyor. Maalesef bugün ulaşabildiğimiz Windows 10 Teknik Önizleme sürümünde bulunan çoğu özellik kurumsal kullanıcıları kapsıyor. Microsoft’un son kullanıcı odaklı, içerisinde daha fazla uygulama, özellik ve bahsi geçen ”Sadece tek bir Market”i barındıran önizleme sürümünün ise Nisanda yapılacak Microsoft konferansından sonra ortaya çıkacağını düşünüyoruz.