Anasayfa Mobil Gmail Kişilerini iPhone’a Aktarma Rehberi

Gmail Kişilerini iPhone’a Aktarma Rehberi

Android işletim sistemli telefonunuzu terk edip iOS işletim sistemli iPhone’a geçiyorsanız Gmail kişilerinizi bu rehberimizle yeni telefonunuza aktarabilirsiniz.

Android, iOS ve Windows Phone; her işletim sisteminin kendi kullanıcı kitlesi mevcut fakat ara sıra bulunduğunuz ekosistemden çıkıp farklı deneyimler yaşamak istiyoruz. Siz de bu bağlamda Anroid’e ara verip yeni iPhone 6 ile iOS dünyasına geçtiyseniz, ilk yapmanız gerekenin Gmail kişilerinizi aktarmak olduğunu fark etmişsinizdir.

Öncelikle bu işlem için Android kullanırken telefon defterinizi Google hesabınızda depoluyor olmanız gerektiğini belirtelim. Zaten aksi bir depolamanın pek bir mantığı yok. Zira Android dünyasına da telefon değiştirince en pratik kişi aktarım metodu, e-posta adresinizi yeni cihaza eklemek.

iOS’ta da durum pek farklı değil. Yapmanız gereken Gmail hesabınızı iOS’a eklemek. Bunun için Ayarlar’a girmeniz ve akabinde de Mail, Kişiler ve Takvim altından Anroid hesabınızı sisteme girmeniz yeterli. Sonrasında senkronize etmek istediğiniz öğeleri seçebilirsiniz. Gamil kişileriniz Kişiler seçeneğinin açık olması yeterli.

Video rehberimiz sayesinde işlemi kolaylıkla halledebilirsiniz: