Anasayfa Haber ASUS Yeni ZenFone Tasarlıyor

ASUS Yeni ZenFone Tasarlıyor

Asus’un piyasada hayli ilgi gören ZenFone serisine bir yeni model daha katacağı söyleniyor.

Asus tarafından çıkarılan ZenFone serisi akıllı telefonlar tüm dünyada hayli ilgi gördü. Bunun en önemli sebebi, bu serinin alışılmış fiyat kalıplarını kırması oldu. ZenFone 4, 5 ve 6 olarak satışa çıkan telefonlar rakiplerinden çok daha ucuz olmalarına karşın, tasarım ve yetenek olarak daha yüksek fiyatlı modellerden pek geri kalmıyorlar.

Asus bu seriyle yakaladığı ilgiden ve satış rakamlarından hayli memnun. Öyle ki, üç telefondan oluşan seriye bir yeni model daha katmaya hazırlandığı söyleniyor. 4, 5 ve 6 inçlik ekranlı ZenFone modellerinin yanına eklenecek olan bu yeni cihaz, büyük ihtimalle 5,5 inçlik bir ekrana sahip olacak.

Bu ekran boyutunun seçilmesi pek rastlantı değil, pek çok markanın bu ekran boyutunda telefonu var. Hatta Apple bile çok direnmesine rağmen, piyasadaki ilgiye dayanamayıp iPhone 6 Plus modeliyle “phablet” denilen bu ürün gamına giriş yaptı. 5,5 inçlik ekranlar, çoğu kullanıcı için gayet iyi bir ara ölçü, ne çok küçük kalıyorlar, ne de çok büyük.

Bu yeni ZenFone hakkında ekran boyutu haricinde henüz çok fazla bilgi yok. Ancak diğer modellerde olduğu gibi Intel işlemci kullanılacağı, LTE desteği sunacağı ve yine gayet uygun bir fiyatla satılacağı tahmin ediliyor. Asus bu yeni modeli büyük ihtimalle Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan CES 2015 fuarında görücüye çıkaracak. Eğer ülkemizdeki fiyatı da ZenFone 5 ve 6 arasında konumlanırsa, gayet iyi bir satış rakamı yakalayacağına şüphe yok.