Anasayfa Haber DirectX 12, Windows 10 İle Gelecek

DirectX 12, Windows 10 İle Gelecek

Microsoft tarafından yapılan açıklama DirectX 12’nin ne zaman geleceğine dair şüphe bırakmadı.

Microsoft tarafından yapılan bir açıklamayla, uzun zamandır sözü edilen DirectX 12 API’sinin ne zaman geleceği kesinleşmiş oldu. Şirket bu yeni sürümün Windows 10 ile birlikte piyasaya çıkarılacağını resmen duyurdu. DirectX 12’nin yeni nesil ekran kartlarının yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanmak için şart olacağına şüphe yok.

Ancak kullanıcıların esas beklentisi, Microsoft tarafından da vaat edilen genel performans artışı yönünde yoğunlaşıyor. DX 12’nin önceki sürümlerden biriken lüzumsuz kod parçalarından temizlenmiş ve çok daha hızlı bir grafik API olması bekleniyor. Zaten AMD’nin Mantle yazılım girişimiyle yarışabilmek için bunun yapılması da şart.

Ancak cevaplanmayan bir konu da var, o da Microsoft’un daha eski işletim sistemlerine DirectX 12 desteği verip vermeyeceğidir. Şirket bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bazı piyasa analistleri ise Microsoft’un Windows 7 ya da Windows 8 için DirectX 12 desteği vermeyeceğinden şüphe ediyorlar. Bu sayede kullanıcıları yoğun bir şekilde Windows 10’a geçmeye zorlayabilirler.

Öte yandan bir de hangi ekran kartlarının DirectX 12’yi tam olarak destekleyeceği konusu var. Nvidia ve AMD’nin bu konudaki durumuyla ilgili daha önce yazdığımız bir haberi buradan okuyabilirsiniz.