Anasayfa Haber HP Kendini İkiye Bölecek!

HP Kendini İkiye Bölecek!

HP’nin değişen teknoloji pazarında ayakta kalabilmek için kendi içinde ikiye bölünme kararı aldığına dair ciddi söylentiler var.

HP bundan üç yıl önce, eski CEO Leo Apotheker yönetimindeyken bir yeniden yapılanma kararı aldığını açıklamıştı. Bu karar doğrultusunda karlılığı düşen bilgisayar bölümü elden çıkarılacak ve şirket daha ziyade yazılım gibi konulara yönelecekti. Ne var ki bu planın ortaya çıkması şirket hisselerinin bir anda tepetakla gitmesine ve Apotheker’in koltuğunu kaybetmesine sebep olmuştu.

Anlaşılan aradan geçen üç yılda HP bünyesindeki sorunlar ortadan kalkmamış, aksine daha da artmış. The Wall Street Journal ve Re/code gibi kaynaklardan gelen haberlere göre, HP ciddi bir şekilde ikiye bölünme çalışmaları yapıyormuş. Bu bölünme sonucunda ortaya çıkacak iki şirketten biri bilgisayar gibi son tüketici ürünlerden, diğeri de IT hizmetleri gibi kurumsala yönelik ürünlerden sorumlu olacakmış.

HP’nin bölünme kararını almasının ardında şirket içindeki politik ayrılıkların söz konusu olduğu söyleniyor. Son tüketici ve kurumsal ürünleri ilgilendiren şirket politikalarının farklı yöneticiler tarafından alınması gerektiği iyice belirginleşmiş. Bunun da ötesinde, HP’nin belirli bölümleri satmak için girişimde bulunduğu, ancak alıcı bulamadığı da söyleniyor.

HP halen dünyadaki en büyük markalardan biri ve hem Windows, hem de Android ürünleri pazarda büyük yer tutuyor. Son tüketici ya da kurumsal sunucu gibi ürünlerinde küçülmeye gitmesi, Microsoft ve Google gibi büyük markaları da ciddi biçimde etkileyecektir.