Anasayfa Haber Unreal Engine 4.5 Şaşırtıyor!

Unreal Engine 4.5 Şaşırtıyor!

Günümüzün en gelişmiş oyun motorlarından biri olan Unreal Engine 4’ün son güncellemesi büyüleyici teknolojiler sunuyor.

Yeni nesil oyun motorları arasında en dikkat çekici teknik özelliklere sahip olan Unreal Engine 4’ün en son sürümü olan 4.5’e sayılı günler kaldı. Bu esnada yeni güncelleme ile birlikte geliştiricilere sunulacak olan teknolojilerin de tanıtımları gerçekleştirildi. Gölgelendirme teknolojilerinden gerçekçi yüz dokularına kadar pek çok yenilik sağlayan yeni Unreal Engine, gözlerimizi bayram ettireceğe benziyor.

4.5 güncellemesi ile birlikte ne çok dikkat çeken özelliklerden biri, geniş alanlarda günbatımı gibi zamanlarda oluşan uzun gölgelerin daha yumuşak bir şekilde kullanılabilmesi. Örneğin aşağıdaki görselde bir caddedeki günbatımı esnasında oluşan gölgelerin yumuşaklığını görebilirsiniz.

RayTracedDistanceField

Gölgelendirme ile ilgili bir diğer büyük gelişme ise Unreal Engine 4.5 ile birlikte dinamik gölgelerin mobil platformlarda kullanılabilecek olması. Bu sayede mobil oyunlarda daha başarılı gölgelendirmeler görebileceğiz.

Yüz modelleme konusunda ise yepyeni bir tonlama teknolojisi Unreal Engine 4.5 ile birlikte geliştiricilere sunulacak. Oyunlarda ve animasyonlarda daha doğal ve yumuşak bir görünüm sağlayacak olan bu yeni özelliği aşağıdaki görselde görebilirsiniz. Solda daha keskin bir modelleme, ortada yeni tonlama teknolojisi ve sağda bu teknolojinin abartılı bir kullanımı mevcut.

ScreenSpaceSubsurfaceScattering

Bu teknolojiler her ne kadar oyuncuları heyecanlandırsa da, öncelikle geliştiriciler tarafından benimsenip, bunlardan faydalanan oyunların üretilmesini beklemek zorundayız.