Anasayfa Haber Windows 10 İçinden Windows 8 Yaması Çıktı!

Windows 10 İçinden Windows 8 Yaması Çıktı!

Dikkatli kullanıcılar Windows 10’un teknik önizleme sürümünde Windows 8.1 için Update 2’nin izlerine rastladı.

2014’ün başlarında yayınlanan Update 1’in ardından Windows 8.1 kullanıcıların bir gözü sürekli Microsoft’un üzerinde. Windows 8.1 kullanıcıları bir süredir Update 2’yi bekliyorlar, ancak Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Update 2 henüz söz konusu değil. Ancak Windows 10’un teknik önizleme sürümünde bulunan bir detay iyice kafaları karıştırdı.

Meraklı ve dikkatli kullanıcılar, Windows 10’un Local Group Policy Editor‘unu kurcalarken Start Menu and Taskbar sekmesi altında Windows 8.1 Update 2 yazısını keşfetti. Start Menu Layout adlı bir düzenleme için gereksinim olarak gösterilen Update 2, bazı kullanıcılara göre Windows 10’un ta kendisi! Bu detayı fark eden kullanıcılar, Update 2’nin Başlat menüsünü tamamen geri getirecek bir güncelleme olduğunu ancak Microsoft tarafından sonradan Windows 10 olarak tanıtıldığını iddia ediyor.

Microsoft cephesinden bu konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Microsoft, BUILD 2014 konferansında Başlat menüsünü Windows 8.1 kullanıcılarına bir güncelleme ile sunacaklarını belirtmişti. Ancak sonra bundan vazgeçildi ve bu düzenleme Windows 10’a bırakıldı.