Anasayfa Haber Nokia Here Maps Android İçin Çıktı

Nokia Here Maps Android İçin Çıktı

Nokia’nın Here Maps harita uygulaması en sonunda Android için Beta olarak çıktı.

Akıllı telefonların navigasyon cihazı olarak da kullanılması mümkün, bunun için gereken donanıma fazlasıyla sahipler. Ne var ki iş yazılıma gelince, durum biraz daha farklı. Düzgün çalışan bir navigasyon yazılımı geliştirmenin hiç kolay olmadığı defalarca ortaya çıktı. Apple’ın iOS mobil işletim sistemi için çıkardığı harita ve navigasyon uygulaması, kelimenin tam anlamıyla bir facia idi. Google tarafından geliştirilen Google Maps ise çok daha başarılı olmasına rağmen, tatmin edici olmaktan hala çok uzak.

Mobil navigasyon uygulamaları konusunda belki de en başarılı uygulama, Nokia’nın alt kuruluşu tarafından geliştirilen Here Maps uygulamasıdır. Bu uygulamayı benzerlerinden farklı kılan özelliği sadece haritaların hayli doğru hazırlanmış olması değil. Bulunduğunuz ülkenin haritasını telefonunuza indirebiliyor ve internet bağlantısı olmasa bile, sırf GPS uydu sinyaliyle yerinizi kesin olarak tayin edebiliyorsunuz.

Tabii Here Maps yakın zamana kadar sadece Nokia telefonlara has bir uygulama idi. Ancak Nokia ve Samsung arasında bir süredir devam eden görüşmeler en sonunda sonuçlandı. Here Maps artık Android sürümüne de sahip, fakat bundan sadece Samsung sahipleri faydalanabilecek. Samsung bir süredir Google’a olan bağımlılığını azaltmanın yollarını arıyor ve Google Maps uygulamasından kurtulmak da bunun bir parçası.

Here Maps uygulamasının Android sürümü henüz Beta aşamasında ve geliştirilmesine devam ediliyor. Ancak isteyen Samsung telefon kullanıcıları bu uygulamayı Samsung’un kendi uygulama pazarından ücretsiz olarak indirebilirler. Here Maps aynı zamanda Samsung’un Gear S Tizen işletim sistemli akıllı kol saatiyle de uyumlu olacak şekilde hazırlanmış.