Anasayfa Haber Apple Yeni iPad’i Erteliyor Mu?

Apple Yeni iPad’i Erteliyor Mu?

Piyasada dolaşan bazı söylentilere göre, Apple üretim konusunda ciddi sıkıntılar çekiyormuş.

Apple’ın yakın zamanda satışa sunduğu yeni iPhone 6 modelleri, tahmin edilenden daha fazla ilgi görüyor. Öyle ki, şirketin üretim konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaştığı söyleniyor. Özellikle 5,5 inç ekranlı iPhone 6 Plus modeline olan ilgi, şirketin tahminlerinin ötesinde olmuş. Bu durum Apple’ın hazırlıksız yakalanması anlamına geliyor.

Apple’ın ekran panellerini aldığı üreticilerin şirkete ayırdıkları üretim bantlarının yetersiz kaldığı iddia ediliyor. Apple’ın sırf bu yüzden yakın zamanda piyasaya çıkarmaya hazırlandığı 12,9 inç ekranlı yeni iPad tabletinin üretimini uzunca bir süre ertelediği söyleniyor. Bu ekran boyutu Apple için hayli yeni ve şirketin yeni bir 12 inçlik Macbook Air modelini de piyasaya sürmeye hazırlandığı biliniyor.

Ancak iPhone 6 Plus’a olan ilgiyi boşa harcamak istemeyen şirket, gerekli ekran panellerini sağlayabilmek için şimdilik 12,9 inçlik tabletini ertelemiş. Burada tek problemin ekran panelleri olmadığı, Apple cihazların üretimini yapan Foxconn firmasının da montaj için yeterince kalifiye personel bulamadığı iddia ediliyor. Özellikle iPhone 6 Plus üretiminin planlanan rakamların gerisinde kaldığı, bunun da Apple’ı strateji değiştirmek zorunda kaldığı fısıldanıyor.