Anasayfa Haber Autodesk Yazılımları Okullar için Artık Ücretsiz

Autodesk Yazılımları Okullar için Artık Ücretsiz

Üniversiteler ve Eğitim kurumları Autodesk yazılımlarının tam sürümlerine artık ücretsiz erişebilecek.

Autodesk halihazırda birkaç  yıldan beri bireylere ve eğitimcilere yazılımlarını ücretsiz olarak sunuyordu. Firma yeni yaptığı açıklama ile bundan sonra dünya çapındaki bütün eğitim kurumlarının, yazılımlarını ücretsiz olarak kullanabileceğini açıkladı. Okullar ve Üniversiteler artık Autodesk’in bütün portföyüne  Academic Resource Center üzerinden ulaşabilecek ve dünya çapındaki profesyonel stüdyolar tarafından kullanılan tam sürümlere erişebilecek.

Autodesk’in bu kararı ile birlikte eğitim kurumları AutoCAD, Inventor, Revit, 3ds Max ve Maya gibi yazılımlara ücretsiz olarak erişebilecek ve mühendislik, tasarım ve dijital sanat çalışmalarını geliştirmede bu araçları kullanabilecekler. Eğitim kurumlarının yazılıma yaptığı harcamaları da azaltan bu karar sayesinde kurumlar artık artan bütçeyi eğitim materyallerine ayırabilecekler.

Konuyla ilgili resmi açıklamasında Autodesk, bu kararın enstitüler, öğrenciler ve iş dünyası üzerinde olumlu etkileri olacağını dile getirdi.

Dünya çapındaki liseler, kolejler ve üniversiteler için Autodesk yazılımlarının maliyetini ortadan kaldırarak bu eğitim kurumlarının son teknoloji tasarımları ve mühendisliği müfredatlarına eklemelerine olanak sağlıyor ve öğrencilerini daha iyi bir dünya hayal etme, tasarlama ve yaratma konusunda donanımlı hale getirdiğimizi umuyoruz. İşinde Autodesk yazılımlarını kullanan profesyonel tasarımcılar, sanatçılar, mühendisler ve üretim firmaları  için bu yeni hareketimiz, açık pozisyonları doldurabilecek yüksek becerili öğrenciler havuzunu genişletecektir.

Autodesk’in bu kararı herkesin yararına olacak gibi. Öğrenciler artık okulda eğitim gördükleri bir yazılım sürümü ile iş hayatına atıldıklarında karşılaşacakları sürüm arasında bir fark görmeyecekler. Autodesk de böylece markasını yeni jenerasyon sanatçılar ve tasarımcılar yetiştiren enstitülere yerleştirmiş olacak.

Ücretsiz Autodesk yazılımı edinecek eğitim kurumları önce bir onay sürecinden geçecek ve firmanın Kullanım Koşulları‘nı kabul edecek. Akademik Kaynak Merkezi (ARC) hesabı için kaydolmak isteyenler Autodesk sitesini ziyaret edebilirler.