Anasayfa Haber Apple Yeni Modelleri İnternet Üzerinden Tanıtacak

Apple Yeni Modelleri İnternet Üzerinden Tanıtacak

Apple, yeni ürünleri için iPhone 6 tanıtımında uyguladığı gibi internet üzerinden yayın yapmayı planlıyor.

16 Ekimde yapılacak olan etkinliğin internet üzerinden de yayınlanacağı kesinleşti. Görünüşe göre Apple, eylül ayında iPhone 6/Apple Watch etkinliğinde kullandığı video bloğunu tekrar kullanacak. Geçen etkinlikte ürünlere ilişkin detaylar, fotoğraflar, Tweetler ve açıklamalar yayının altında paylaşılmıştı. Yeni etkinlikte bizi nelerin beklediğine ”apple.com/live” adresini kullanarak ulaşabileceğiz.

Eylülde yaşanan bağlantı sorunlarının, ekimde yapılacak çevrimiçi etkinlikte de yaşanmamasını umuyoruz. Zira birçok kullanıcı bağlantı sorunları nedeniyle yayını izleyememişti.

Beklentiler ve raporlar doğrultusunda Apple’ın etkinlikte tanıtacağı yeni iPad’lere biraz göz atalım. Daha ince bir tasarıma sahip iPad Air’ın, Touch ID özelliğiyle beraber tanıtılması bekleniyor. Muhtemelen iPad Air’ın ekranı açık alanlarda kullanılmasını kolaylaştıran, yansımayı daha fazla önleyecek bir ekrana sahip. Ayrıca iPad Mini’nin benzer değişikliklere uğrayıp uğramayacağı kesin değil.

Mac tarafına baktığımızda ise Apple sonunda Yosemite sürümüne sahip yeni Retina Mac’lerini tanıtacak. Söylentilerin ve edinilen bilgilerin az olmasına rağmen Mac Mini ve MacBook’ların da yenilenebileceği olasılıklar arasında. Ayrıca iPod kesimi uzun bir süredir sessizliğini koruyor. Bazı spekülasyonlar, iPhone 6’nın ekran boyutlarında yeni bir iPod Touch’un da gün yüzüne çıkacağı yönünde. Fakat maalesef bu konudaki spekülasyonlar da herhangi bir kaynağa dayanmıyor.