Anasayfa Haber Snowden Bizi Uyarıyor!

Snowden Bizi Uyarıyor!

Eski NSA ajanı Edward Snowden, bizi hangi internet servislerinden uzak durmamız gerektiği konusunda uyarıyor.

Son zamanların en büyük skandallarından birine imza atan Edward Snowden, halen Rusya’da sığınmacı olarak yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde The New Yorker gazetesine Google Hangouts üzerinden video röportajı veren Snowden, halkı belirli internet site ve servislerinden uzak durmaları için tekrar uyardı.

Snowden’e göre uzak durulması gereken isimlerin başında Google, Facebook ve Dropbox geliyor. Google ve Facebook’un skandaldan sonra geçen zaman içinde kullanıcı gizliliği konusunda hayli önemli adımlar attığını söyleyen Snowden, bu firmaların yine de güvenli veri saklama konusunda tam bir felaket olduklarını vurguladı. Dropbox’un ise kesinlikle kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Yani aslında Snowden bize internet konusundaki tüm alışkanlıklarımızı kökünden değiştirmemizi öğütlemiş oluyor. Snowden’e göre kişisel gizlilik bir hak ve eğer herşeye karşın savunulmaz ise, diğer tüm özgürlüklerin de tehlikeye düşmesi kaçınılmaz olacaktır. Röportaj esnasında kendisine ABD’ye dönme ihtimali de sorulan Snowden, bu konuda da gayet açık bir cevap vermiş.

Snowden eğer ABD’nin kendine halka ve basına açık, adil bir mahkeme sözü verirse, ülkesine geri döneceğini söylüyor. Ne var ki şu ana dek yapılan görüşmelerde eski patronlarının buna kesinlikle yanaşmadığını da belirtiyor. Yani Snowden daha uzun süre Putin’in şefkatli kolları arasından ABD’nin canını sıkmaya devam edecek gibi görünüyor.