Anasayfa Haber Star Citizen İniş Yaptı!

Star Citizen İniş Yaptı!

Merakla beklenen uzay simülasyonundaki yenilikler Chris Roberts tarafından basına bizzat tanıtıldı.

Kickstarter üzerinde 56 milyon dolar toplayarak bir rekora imza atan Star Citizen, çıkış tarihine daha hayli zaman olmasına rağmen büyük ilgi çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen CitizenCon 2014 etkinliğinde, bizzat Chris Roberts tarafından oyunun geldiği nokta ziyaretçilere ve basın mensuplarına gösterildi.

Crytek tarafından geliştirilen CryEngine üzerine kurulan Star Citizen, sadece uzayda ve uzay gemileriyle geçmiyor. Tasarım ekibi CryEngine oyun motorunu neredeyse baştan yazmış ve geliştirmiş. Bunun sonucu olarak da hem uzay gemisi kullandığımız, hem de oyun içi karakterimizle gezegenlerin üzerinde ve gemilerin içinde dolaşabildiğimiz bir oyun ortaya çıkmış.

Roberts tarafından yapılan sunumun videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Ancak yabancı lisan sorunu çekenler için videonun içeriğine kısaca değinelim. Roberts’a göre Star Citizen oyunculara uzay gemisi dışında da ciddi bir özgürlük sağlayacak. Uygar gezegenlerdeki şehirler hareketli ve canlı yerler olacaklar. Oyuncular buralarda dolaşarak pek çok farklı oyun içi özelliğe ulaşabilecekler.

Yeni keşfedilen ve henüz kolonileştirilmemiş gezegenlerde ise oyunculara çok farklı maceralara atılma imkanı sağlanacak. Tabii bu videoda gösterilen oyun sürümü henüz bitmekten çok uzak, o yüzden ara geçişler eksik, oyun performansında da takılmalar yaşanıyor. Ancak Roberts oyunun söz verildiği gibi 2016 yılında çıkacağını vurguluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=8gGLE3USB2U