Anasayfa Haber Ruslar Windows’un Arka Kapısını Açmış!

Ruslar Windows’un Arka Kapısını Açmış!

New York Times gazetesi, Rus casusların Windows üzerinden NATO, AB ve ABD hakkında casusluk yaptığını iddia etti.

New York Times gazetesi haberini iSight adlı bir siber-güvenlik şirketinin verilerine dayandırıyor. Bu habere göre Rusya devletiyle ilişkisi olan bir hacker grubu, bir süredir NATO ve benzeri resmi kurumların bilgisayarlarına sızıyordu. Bu hacker grubu kurumsal bilgisayarlardan topladığı verileri devlete veriyor muydu, orası belli değil.

Hackerların kurumsal bilgisayarlara Windows işletim sistemindeki bir arka kapıdan, yani bir güvenlik açığından sızdıkları söyleniyor. Bu güvenlik açığı Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinde mevcut. Bir ihtimal Windows 10 işletim sisteminde de bulunuyor. Microsoft’un bu açığı bildiği ve kapatmak için önlem alacağı da söyleniyor.

İşin ilginç tarafı, söylenene göre bu güvenlik açığı en başından beri bilinmesine karşın, sadece son bir kaç aydır hackerlar tarafından kullanılıyormuş. Microsoft’un özellikle bıraktığı arka kapılardan biri olup olmadığı merak ediliyor. Rus hackerların bu açığı sırf devlet bilgisayarlarına sızmak için kullanmaları ve kişisel bilgisayarlara saldırmamaları da ayrıca dikkat çeken bir unsur.