Anasayfa Haber Bülten NVIDIA ve VMware İşbirliği

NVIDIA ve VMware İşbirliği

NVIDIA ve VMware, NVIDIA GRID vGPU’nun teknolojik ön izlemesinde ilk katılımcıları duyuruyor. İşte GPU sanallaştırmada yeni NVIDIA GRID vGPU teknolojisinin mühendislere getirdikleri…

NVIDIA ve VMware’in sunduğu GPU sanallaştırma çözümü GRID vGPU teknolojisi sayesinde birden çok sanal bilgisayar, 2D ve 3D uygulamalarda tek bir GPU’nun gücünü paylaşabiliyor. VMware Horizon ile birlikte ölçeklendirilebilir çözümler sağlanıyor. İki şirket, ortak bir programla yeni ürünlerini erken erişime açtı.

Bu yılın ilk aylarında NVIDIA’s GPU Teknoloji Konferansı’nda NVIDA ve VMware, NVIDIA GRID vGPU’yu VMware ürünlerine eklemek üzere işbirliği yapmayı planladıklarını duyurmuştu. VMware çözümleriyle bir araya getirilen GRID vGPU’nun teknolojik önizlemesi, San Fransisco’da düzenlenen VMword konferansında görücüye çıktı. Airbus Group, CH2MHILL ve MetroHealth, genel kullanıma açılmadan önce GPU sanallaştırma ve sanal uygulama ve masaüstü altyapısına yönelik en yeni teknolojiyi denemek üzere VMware ve NVIDIA’nın erken erişim programına katılacak ilk şirketler arasında yer alıyor.

Erken Erişim programı ile her iki şirketin mühendisleri, gelecek ürünleri, eğitimi, dokümantasyonu ve hizmetleri etkileyecek deneyimleri hakkında NVIDIA ve VMware’e doğrudan bilgi sağlıyorlar. İşte üç şirketin açıklamaları:

“Airbus, son kullanıcı erişiminin etkinliğini artırmak ve tedarikçilerin Airbus’ın uçak geliştirmesini destekleyen önemli uygulamalara erişmesini kolaylıkla sağlamak için sanal masaüstlerini uygulamaya karar verdi. Ölçeklenebilir ve düşük maliyetli bir çözüm sunmak için NVIDIA GRID vGPU’lu VMware Horizon’u kullanmakla son derece ilgiliyiz. Bu birleşik teklifin gücü, çok daha verimli iş durumları gerçekleştirmemize imkan tanıyacak.”

Philippe Muhlhause, EE M&A Mimari ve Standartlar Başkanı, Airbus

“Bugüne kadar GRID vGPU’yu test etme konusunda büyük başarı kaydettik. vGPU teknolojisi, üst segment tasarım mühendislerimiz için ölçeklenebilirliği ve performansı artırır ve şirketimizdeki herhangi birine pürüzsüz bir deneyim sağlama taahhüdünde bulunur. En sonunda artık CH2MHILL’in dünya çapındaki grafiksel açıdan zorlu iş yükleri için bir VDI çiftliği sağlaması için ekonomik açıdan uygulanabilir olduğuna güveniyoruz. Bu gerçek anlamda bizim iş yapma şeklimizi dönüştürebilir.”

Craig Fletcher, Baş Teknoloji Sorumlusu, CH2MHill
GRID vGPU ile, grafik bilgisayar uygulamarımızda işi tam olduğu gibi istemesini talep ediyor ancak şu anda fiziksel bir masaüstü yerine VMware Horizon’la sağlanabiliyor. Bu bizi bütün kullanıcılarımız için masaüstünü sanallaştırma taahhüdümüzü yerine getirmeye bir büyük adım daha yaklaştıran önemli bir gelişmedir.”

Aivars Apsite, Teknoloji Strateji Uzmanı, MetroHealth

Kullanılabilirlirlik:

Bu mevcut bir VMware Horizon ve NVIDIA GRID müşterisi olmak dahil olmak üzere dünya genelinde belirli gereklilikleri karşılayan müşterilerimile sınırlı bir erişim programıdır. Ek gerekliliklere ve daha fazla bilgiye Early Access Program web sitesinden erişebilirsiniz.

VMware Nasıl Açıklıyor?

VMware, Son Kullanıcı Bilgisayar, Ürün Pazarlama başkan yardımcısı, Erik Frieberg “Bu teknoloji ön izlemesiyle, kuruluşlardan sınıfının en iyisi çözümlerle onlara nasıl daha fazla değer sağlamaya devam edebileceğimizi öğrenmek istiyoruz. İlk erişim programının katılımcıları, çözüm geliştirme sürecinin parçası olma noktasında eşsiz bir konumda bulunuyorlar ve bu onlara rekabet gücü ve ilk hamle avantajı kazandırıyor,” diyerek görüşlerini ifade etti. “Bu ortak teklif, müşterilerimize ve hizmet sağlayıcılarımıza kompleks ve grafik açıdan yoğun uygulamalar için yüksek performans sağlayacaktır.”

NVIDIA Profesyonel Görselleştirme ve Tasarım başkan yardımcısı ve genel müdürü Jeff Brown “Global üretim, tasarım ve mühendislik işletmeleri, grafik deneyiminden ödün vermeden en ileri uygulamalarını ve kompleks modellerini çalıştırarak VMware Horizon 6 üzerindeki vGPU’yu test ediyor,” diyerek görüşlerini ifade etti. “İlk tepki muazzam olmuştu ve biz de, VMware ile işletmelerin çalışan verimliliğini artırmasına ve donanım kaynaklarının modernize etmesine yardımcı olmak üzere çalışmaya devam ediyoruz.”

VMware Horizon View ile ilgili olarak da VMware sitesini ziyaret edebilirsiniz.