Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #21 – Kaplumbağa Gemilerden Gangnam Caddesi’ne Güney Kore

Kafa Ayarı #21 – Kaplumbağa Gemilerden Gangnam Caddesi’ne Güney Kore

Güney Kore’nin antik savaş gemilerinden başlayan muhabbetimiz, Gangnam Caddesi’ne doğru yol alıyor. Oppa Gangnam Style ile cadde turu atıyor…

Güney Kore garip bir yer, mesela PSY’nin milyarlarca kez izlenen Gangnam Style şarkısında ne anlatıyor? Şarkının sözlerinden PSY’nin geçmişine, K-Pop ve Korean Wave olarak anılan trendi ele alıyoruz. Starcraft ırklarının heykellerini diken bu uygarlık başka neler yapıyor diye merak ettik ve bütün gezegenin tanıdığı sanatçı PSY‘den, Güney Kore teknolojisine kadar devam ettik. Kültürünü dünyaya yayan bu uygarlığın etkileri çok ilginç şekillerde kendisini gösteriyor.

Bergamotlu çayınızla veya siz nasıl seviyorsanız o içecek ile keyifli ve iyi seyirler dileriz…

Dipnot: Earl Grey dediğimiz çay bergamotlu çay olarak da farklı markalarla bulunmaktadır. İngilizler daha çok sevse de Avrupa’da yaygındır ve bir Türk-İtalyan dostumuzun dediğine göre kaynak değil, 50 derece sıcaklıkta suyla demlenmesi daha iyi sonuçlar vermektedir. Güney Kore çay adetleri konusunda okurlarımızın önerilerine açığız.

Disclaimer: Güney Kore’ye Kore Savaşı’ndan bu yana bir sempatimiz var. Sıcak bir tanışma sonrası bugünlere geldik ve programımızı tamamen eğlence amaçlı hazırladık. PSY’nin geçmişi ile ilgili detaylar araştırma sonucu derlenmiştir, sürç-ü lisan ettiysek affola. Earl Grey, Made in Korea, PSY, Gangnam Style ve diğer ibareler sahiplerine aittir. Bütün kültür ve uygarlıklara sevgi ve saygıyla selamlar.

korean-turtle-ship-age-of-empires-2