Anasayfa Haber Xbox One, PS4’ün Önüne Geçmeyi Planlıyor

Xbox One, PS4’ün Önüne Geçmeyi Planlıyor

Microsoft, Xbox One ile birlikte sunacağı ücretsiz oyun paketleriyle PS4’ün satış rakamlarını geçmeyi planlıyor.

Wedbush Morgan endüstri analisti Michael Pachter, Xbox One’ın Eylül ayında PS4’ten daha fazla sattığını öngörüyor. Yaptığı analiz ABD’deki satış rakamlarını temel alıyor, buna göre 325,000 Xbox One satışına karşın 250.000 PS4 satışı gerçekleştiğini söylüyor.

Pachter, insanların Destiny’i para verip satın almak yerine Xbox One ile beraber ücretsiz edinmeyi daha mantıklı bulacağını söylüyor. Pachter’a göre Microsoft’un konsoluyla beraber ne kadar fazla oyun satarsa, satış rakamlarını o denli yükseltebileceğinin altını çiziyor. Promosyonlar ve rakamlar incelendiğinde, PS4’ün Destiny temalı beyaz konsolu 450$’a satılırken, Microsoft Madden 15 içeren Xbox One paketinin yanında bir oyun daha ücretsiz olarak sunuluyor ve paketin tutarı toplamda 400$.

Eylül ayı merakla beklenen Destiny’nin çıkışı nedeniyle hem Sony, hem de Microsoft için önemli bir süreç oldu. Zira Destiny’i geliştiren Bungie firması Microsoft’a ait. Ayrıca Bungie’nin ilk defa PlayStation serisine oyun çıkarmış olması bu süreci daha da kızıştırıyor.

Ücretsiz olacak oyunun muhtemelen Destiny olacağını varsayarsak, kullanıcılar PS4 yerine Xbox One almayı tercih edebilirler. Eğer Pachter’ın yaptığı analiz doğruysa, Microsoft konsolların çıkışından bu yana ilk defa rakibi PS4’ün önüne geçebilir.