Anasayfa Haber Google, Nexus Player’ı Satışa Sunuyor

Google, Nexus Player’ı Satışa Sunuyor

Google yeni eğlence ve oyun set üstü kutusunu sadece 99$’dan satmayı planlıyor.

Nexus Player, tasarımı ve işleviyle oturma odalarımızdaki HDTV’leri hedef alıyor. Google I/O konferansında açığa çıkan ürün, kullanıcılara Android TV deneyimi sunuyor. Google, Nexus Q ile çizdiği başarısız profilden sonra, Nexus Player ile piyasada yeni bir şans arıyor.

Google Nexus 6 ve Nexus 9 gibi, Nexus Player da en son Anroid 5.0 sürümü ile beraber geliyor. Ürün, bir set üstü kutusunun yapabileceği her şeyi gerçekleştirebiliyor. Nexus Player’ı televizyonunuza bağlayarak film izleyebilir, internette dolaşabilir ve müzik dinleyebilirsiniz. Ancak Google, Nexus Player’ın daha çok oyun konsolu işlevini öne çıkarıyor.

Nexus Player için üretilmiş bir de gamepad bulunuyor. 39$’a satılan gamepad, üzerinde Asus logosu taşıyor. Google, HDTV’nizde Nexus Player aracılığıyla oynanan herhangi bir oyuna farklı bir Android cihazla da devam edebilmeyi vaat ediyor. Bu durum Google’ın Nexus Player’ı bir oyun konsolu gibi pazarlamaya çalıştığını gösteriyor.

Ürün Google Cast desteği veriyor. Bu sayede iPhone’da, Android aygıtınızda veya Chromebook’unuzda bulunan verileri Google Nexus ile paylaşabiliyorsunuz. Nexus Player’ın kutu içeriği, bir adet uzaktan kumanda ve sesli iletişim için gerekli olan mikrofondan oluşuyor. 99$ fiyat etiketine sahip ürün, 17 Ekimde ön siparişe açılacak. Ürünü mağazalardan temin edebileceğimiz tarih ise 3 Kasım olarak bildirilmiş.