Anasayfa Haber Nexus 9 Pazara Çıktı

Nexus 9 Pazara Çıktı

Google’ın yeni tableti Nexus 9 resmen tanıtıldı ve fiyatı dahil pek çok özelliği ortaya çıktı.

Google’ın yeni bir tablet çıkarıp çıkarmayacağı tartışılırken, Nexus 9 nihayet görücüye çıktı. Tablet uzun zamandır kullanıcıların ilgisini çekiyordu. Bunda Nvidia’nın Tegra K1 işlemcisi ve Google’ın yeni Android 5.0 sürümünün etkisi büyük.

Ürünün teknik özelliklerine gelince, HTC üretimi tablet 8.9” IPS LCD ekrana sahip. Yeni nesil Nvidia Tegra K1 işlemcisi 2.3 GHZ hızında çalışıyor. Tablette Kepler DX1 grafik yongası var. Ayrıca 8MP arka ve 1.6MP ön kamerayla donatılmış. Depolama alanı 16 ve 32 GB olmak üzere iki seçenekle kullanıcılara sunuluyor. Tabletin ses sisteminde ise önde ve arkada olmak üzere HTC BoomSound hoparlörleri kullanılmış.

Nexus 9, 6700mAh bataryasıyla kullanıcılara 9 saat pil ömrü sunmayı amaçlıyor. Tableti satın alırken siyah, kırmızı ve beyaz olmak üzere üç adet renk seçeneği sunuluyor.Ayrıca Google, Surface Pro 3’te karşımıza çıkan Type Cover’a benzer bir manyetik klavyeyi de satışa sunuyor.

magnetic-keyboard-nexus9

Nexus 9’da, 16GB modeli 399$, 32GB modeli 479$ ve 32GB’lık LTE sürümü 599$ olmak üzere üç farklı fiyat seçeneği sunuluyor. Tablet 17 Ekim’de ön siparişe açılacak. Mağazalara ise 3 Kasım’da ulaşması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=yYHY3MFiq1o