Anasayfa Haber Samsung’un 5G’si, 4G’den 30 Kat Daha Hızlı!

Samsung’un 5G’si, 4G’den 30 Kat Daha Hızlı!

Samsung tarafından geliştirilen 5G teknolojisinin, testlerde 4G standardına göre çok daha hızlı olduğu iddia ediliyor.

Samsung tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre şirket, 5G testlere başlamış durumda. Yapılan testler ise hız açısından inanılmaz sonuçlar elde etmişe benziyor. Samsung’un iddia ettiği üzere firma 5G teknolojisi ile 7.5 Gbps hızına ulaştı. Bu sonuç, 4G’ye göre 30 kat daha hızlı bir bağlantı hızı demek.

Samsung ayrıca Güney Kore’de bir başka 5G testi daha gerçekleştirdi. Saatte 100 km hızla giden bir minivan içinde yapılan 5G hız testi sonucu, firma stabil olarak 1.2 Gbps hıza ulaştıklarını açıkladı. Samsung, yaptığı testlerde 28 GHz’lik bir ağ bağlantısı kullanıldığı da belirtti.

5G konusunda çalışmalar yürüten tek firma Samsung değil. Nokia ve Ericsson da gözünü 5G bağlantıya dikmiş durumda. Henüz bu iki firma tarafından yayınlanan bir test sonucu mevcut değil. Ancak Nokia tarafından yapılan açıklamaya göre 5G testleri 70 GHz’lik bir ağ üzerinde gerçekleştirilecek.

Güney Kore hükumeti 5G standardı için 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacağını da açıkladı. Samsung ile Güney Kore arasındaki bir anlaşmaya göre 2018 yılındaki kış olimpiyatlarında 5G çekirdek servisleri tanılıp, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ise 5G bağlantı dağıtımına başlanacak.