Anasayfa Haber Esnek Bataryalar Geliyor

Esnek Bataryalar Geliyor

Samsung, istenildiği gibi bükülebilen esnek bataryalar üzerinde çalışıyor.

Güney Kore’de gerçekleşen InterBattery 2014 etkinliği sırasında Samsung’un enerji ve bataryalarla ilgili departmanı Samsung SDI, ziyaretçilere bükülebilen bataryaları tanıttı. Bu bataryaları kolaylıkla elinizde bükebiliyor, hatta U şekli verebiliyorsunuz. Bataryanın akıllı saatler gibi giyilebilir aygıtlarda kullanılması mümkün.

Ayrıca ürün, dünyanın ilk gerçek anlamda esnek bataryası olma unvanını taşıyor. Esnek bataryaların duyurusu Gear Fit’in kullandığı 210 mAh’lık kavisli bataryadan sadece birkaç ay sonra gerçekleşti. Samsung, akıllı saatlerin giyilebilir ürünler piyasasının %25’ine hakim olacağını öngörüyor. Dolayısıyla yeni teknolojileriyle akıllı saatler pazarında sektörün gözdesi olmaya çalışıyor.

Samsung’un yeni esneyebilen bataryası sayesinde giyilebilir ürünlerin kullanılabilirliğinin yüksek ölçüde artacağı aşikar. Bu durum her ne kadar heyecan verici olsa da, şu anda piyasada esnek bataryaya sahip ürün bulunmuyor. Samsung, esnek bataryaların test aşamasının sona erdiğini, ancak esnek bataryaların dayanıklığı ve güvenirliği konusunda daha fazla gelişme kaydedilmesi gerektiğini söylüyor.

Anlaşılan çok yakın gelecekte esnek bataryaları piyasada göremeyeceğiz. Zira ürünün geliştirilmesi ve son kullanıcıya ulaşması birkaç seneyi alacaktır.