Anasayfa Haber Samsung Yeni Exynos 7 İşlemcisini Tanıttı

Samsung Yeni Exynos 7 İşlemcisini Tanıttı

Samsung geçtiğimiz günlerde yeni nesil sekiz çekirdekli 64 bit Exynos 7 işlemcisini tanıttı.

Samsung bir süredir üzerinde çalıştığı yeni işlemcisi Exynos 7’yi resmen tanıttı. Exynos 7 sekiz çekirdekli ARM standardı bir işlemci ve big.LITTLE mimarisine uygun tasarlanmış. Bu mimaride iki farklı dört çekirdekli işlemci bir arada kullanılıyor ve performans ihtiyacına göre çalışıyorlar. Exynos 7 üzerinde 4 adet ARM Cortex A57 ve 4 adet ARM Cortex A53 çekirdeği bulunuyor.

Samsung bu yeni işlemciyi 20 nm ölçeğinde üretiyor, bu da Apple’ın yeni nesil A8 işlemcisiyle aynı sınıfa girmesini sağlıyor. Çok daha küçük bir yer kaplayan işlemci, daha az enerji tüketiyor, daha az ısı üretiyor, ancak çok daha fazla performans sağlıyor. Samsung’a göre bu yeni işlemci önceki nesile kıyasla % 57 daha fazla performans sağlıyor.

Exynos 7 ayrıca üzerindeki Mali T-760 grafik işlemcisiyle de öncekilerden çok daha güçlü grafik işleme kapasitesine sahip. Bu GPU sayesinde 2560×1440 ve 2560×1600 çözünürlüklerdeki ekranlar desteklenebiliyor. Yine Exynos 7’nin içinde bulunan ISP (Image Signal Processor) yongası sayesinde aynı anda 16 MP ve 5 MP iki kamera, ayrıca bir işlemciye gerek olmadan çalıştırılabiliyor.

Her ne kadar henüz resmen herhangi bir açıklama yapılmış olmasa da, Samsung’un bu işlemciyi Galaxy Note 4 telefonunda kullandığı tahmin ediliyor. Bundan sonra gelecek olan Galaxy serisi amiral gemisi telefonlarda da kullanılacağına şüphe yok.