Anasayfa Haber Microsoft Akıllı Saat Yapıyor

Microsoft Akıllı Saat Yapıyor

Microsoft uzun bir aradan sonra tekrar akıllı saat piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Halen piyasada Google’ın Android Wear işletim sistemini kullanan birçok akıllı saat bulunuyor. Apple da aynı şekilde kendi akıllı saatini üretiyor. Microsoft ise akıllı telefonlar piyasasında Windows Phone serisiyle varlığını sürdürmeye çalışıyor, ancak giyilebilir teknolojiler konusunda başka herhangi bir girişimi yok gibi görünüyordu. Ancak anlaşılan şirket akıllı telefonlardan sonra, akıllı saat piyasasına da girmeyi planlıyor.

Forbes’in verdiği bir habere göre, Microsoft akıllı saat projesini yakında tanıtacak. Forbes, piyasaya çıkacak akıllı saatin kullanıcıların kalp ritmini ölçebileceğini ve birçok platformla uyumlu şekilde çalışacağını söylüyor. Ayrıca Microsoft’un akıllı saatinin iki gün şarj süresine sahip olacağı da aktarılan bilgiler arasında. Halen piyasadaki akıllı saatlerin çoğu tek şarjla en fazla bir gün çalışabiliyor.

Microsoft’un yeni akıllı saatinin Windows dışındaki platformları da destekleyecek olması, şirketin yeni CEO’su Satya Nadella’nın marifeti olabilir. Zira Nadella, sırf Windows üzerine odaklanmak yerine, diğer platformlara da açılma politikası izliyor.

Microsoft için Bir İlk Değil

Microsoft, bundan önce de akıllı saatlerde şansını denemişti. 2004 yılında Microsoft’un Fossil ve Swatch gibi saat üreticileriyle yürüttüğü ortak çalışma sonucunda, şirketin SPOT teknolojisini kullanan akıllı saatler üretilmişti.

SPOT teknolojili bu akıllı saatler, kullanıcılarına FM radyo sinyalleri aracılığıyla haber başlıkları, spor haberleri, hava durumu ve Microsoft’un MSN Direct servislerini sunuyordu. Microsoft’un 2004’teki bu projesi çok fazla ilgi görmedi ve nihayetinde 2008’de tamamen kullanım dışı kaldı. 10 sene sonra Microsoft tekrar akıllı saat piyasasına girmeye karar vermişse, bunun ne şekilde sonuçlanacağını hep beraber göreceğiz.