Anasayfa Haber Google Yeni Mağaza Açacak

Google Yeni Mağaza Açacak

Google açacağı yeni sanal mağazada, Project Ara için geliştirilen modülleri satışa sunacak.

Project Ara adı size birşeyler çağrıştırıyor mu? Bir süre önce hayli ilgi uyandıran bu proje, şimdilerde gündemden düşmüş gibi görünüyor. Ancak Google bu projeye büyük emek ve para harcıyor. Google’ın çabaları Android 5.0 işletim sisteminin Project Ara için özel bir sürümünün hazırlanmasından tutun da, olabilecek her donanım üreticisinin projeye dahil edilmesine dek uzanıyor.

Project Ara, modüler yapıdaki akıllı telefon projesi olarak özetlenebilir. Burada maksat 50 dolar fiyata sahip bir temel gövde üzerindeki standart soketleri kullanan parçalarla, tüketicinin kendi ihtiyacına uygun telefonu oluşturabilmesi. Bu parçalar sadece işlemci, kamera, batarya gibi bilindik unsurlardan oluşmak zorunda da değil. Kızılötesi görüş kamerasından tutun da radyasyon sayacına kadar akla gelebilecek her türden modülü tasarlamak mümkün olacak.

Google bu iş için bulabildiği her şirketler anlaşıp, onları projeye dahil ediyor. Project Ara için halen parça geliştiren çok sayıda ciddi elektronik firması mevcut. Tabii tüm bu modüllerin satılacağı bir mağaza da gerekecek. İşte Google bu iş için yeni bir sanal mağaza kurmaya hazırlanıyor. Google’ın uygulama mağazası olan Play Store gibi işleyecek olan bu yeni yapıda, üreticiler tüm Project Ara ürünlerini sergileyecekler. Hatta yeni modüller tasarlayarak bu pazara katılmak isteyenler de gereken geliştirme kitleri ve planlar gibi bilgilere buradan erişebilecekler.