Anasayfa Haber Hearthstone Yakında Cebinizde!

Hearthstone Yakında Cebinizde!

Blizzard'ın yeni oyunu belli oldu.
Blizzard'ın yeni oyunu belli oldu.

Blizzard’ın başarılı oyunu Hearthstone, 2015 itibariyle cep telefonlarına da geliyor.

Hearthstone son zamanların en başarılı oyunlarından biri oldu. Blizzard’ın bile ummadığı kadar büyük bir başarı yakalayan bu Magic: The Gathering benzeri sanal kart oyunu, Warcraft oyun evreni üzerine kurulu. Oynaması tamamen ücretsiz olan Hearthstone, ancak ek kart desteleri edinmek istediğinizde karşınıza ödeme seçenekleri çıkarıyor. Ancak oyunu tek kuruş ödemeden de rahatça oynamak mümkün ve bu da oyuncuların ilgisini çekmeye yetiyor.

Blizzard bu oyunun kazandığı büyük başarı karşısında, oyun yapım stratejisini bile gözden geçirme ihtiyacı duydu. Yapması çok uzun zaman ve büyük bütçeler alan oyunlardan ziyade, bu türden daha basit ve oynanabilir yapımlara önem verme kararı aldılar. Nitekim firmanın 7 yıldır bitmeyen Titan projesini sona erdirmesinin ardında Hearthstone’un başarısının yattığı da fısıldanıyor.

Ancak Blizzard bu oyunun PC ve tablet üzerinde kazandığı başarıyla yetinmeye pek niyetli değil. Nitekim firma 2015 yılında Hearthstone’un cep telefonları için yeniden tasarlanmış iOS ve Android sürümlerini de piyasaya çıkarmaya hazırlandığını duyurdu. Battle.net üzerinden yapılan duyuruda, Hearthstone için kesin bir çıkış tarihi verilmedi. Ancak oyunun daha küçük ekranlı telefonlarda da rahatça oynanabilmesi için arabiriminin yeniden tasarlandığı biliniyor.