Anasayfa Haber Fire Phone, Amazon’un Elinde Patladı

Fire Phone, Amazon’un Elinde Patladı

Amazon’un akıllı telefon pazarına ilk giriş denemesi şimdilik tam bir felakete dönüşmüş gibi görünüyor.

Amazon bir süre önce Fire Phone adlı telefonuyla resmen akıllı telefon pazarına giriş yapmıştı. Fire Phone hem şirketin mobil cihazlar pazarındaki varlığını daha da pekiştirecek, hem de içerdiği özel uygulamalarla kullanıcıların Amazon.com üzerinden daha fazla alışveriş yapmasına sebep olacaktı.

En azından CEO Jeff Bezos’un planları bu yöndeydi. Ne var ki Amazon tarafından açıklanan rakamlar, Fire Phone girişiminin şirket açısından bir mali felakete dönüştüğünü gösteriyor. Amazon sırf bu telefondan dolayı 170 milyon doları zarar hanesine yazmak zorunda kaldı. Ayrıca halen depolarda satılmayı bekleyen Fire Phone telefonların toplam maliyeti de 83 milyon doları buluyor.

Fire Phone piyasaya çıktıktan sonraki 25 gün içinde ancak 35,000 adet satmayı başarabilmiş. İncelemelerde genellikle ortanın altında notlar alan cihazın sırf AT&T sözleşmeli olarak tüketiciye sunulmasının da başlı başına bir hata olduğu konuşuluyor. İlk çıktığında AT&T kontratlı fiyatı 200 dolar olan Fire Phone, daha sonra aynı şartlarla 1 dolara sunuldu.

Hatta en son kampanyada Fire Phone alana bedava Kindle Fire tablet hediye edilmeye başlanmıştı. Ne var ki tüm bunlar satışları canlandırmaya yetmemiş gibi görünüyor. Fire Phone çoğu uzman tarafından teknolojik açıdan zayıf, ancak fiyat açısından anlamsız biçimde pahalı olarak tanımlanıyor. Satış rakamlarına bakılırsa tüketiciler de aynı fikirdeler.