Anasayfa Haber Ebola’dan Para Kazanan Adam

Ebola’dan Para Kazanan Adam

Ebola.com internet alan adı geçtiğimiz günlerde hayli ciddi miktarda paraya el değiştirdi.

İşadamı Jon Schultz, 2008 yılında “ebola.com” ismini 13,500 dolar ödeyerek satın almıştı. Ebola virüsünün son günlerde tekrar Dünya gündemine yerleşmesiyle birlikte bu domain adını satışa çıkaran Schultz, en azından 150,000 dolara satmayı umuyordu. Ancak beklediği fiyattan biraz daha fazlasını aldı ve ebola.com adresi 200,000 dolara el değiştirdi.

Ebola.com adının yeni sahipleri Weed Growth Fund adında bir Rus firması ve adından da anlaşılabileceği üzere tıbbi amaçlı marihuana üretimi üzerine çalışıyorlar. Firmanın bu alan adını alma sebebi olarak, Ebola virüsüyle ilgili olarak yaptıkları tıbbi araştırmalar gösteriliyor. Ancak tabii ki bunların ne olduğu pek söylenmiyor.

Jon Schultz ise satış karşılığında 50,000 dolar nakit para almış, geri kalan 150,000 doları ise hisse senedi şeklinde tahsil etmiş. Schultz’un Ruslardan aldığı hisseler ise Amerika’da faaliyet gösteren Cannabis Sativa adlı şirkete ait. Ve yine adından ne üzerine çalıştığını tahmin edebilirsiniz. Nevada kökenli bu şirketin hisselerinin, Amerikan eyaletlerinde marihuana kullanımı yasallaşmaya devam ettiği sürece değer kazanacağı tahmin ediliyor.

Peki ama Jon Schultz neden 2008 yılında birden bire kalkıp “ebola.com” adresini satın alma gereğini görmüş? Outbreak adlı Hollywood filmini seyreden Schultz, film bittikten sonra Ebola adına yatırım yapmanın iyi bir fikir olduğunu düşündüğünü söylüyor. Filmin aslında 1995 yapımı olduğunu düşünürseniz, Schultz’un sinemayı pek de günü gününe takip etmediğini tahmin edebilirsiniz.