Anasayfa Haber Putin’e Porsche Motoru!

Putin’e Porsche Motoru!

Porsche mühendisleri Rusya devleti için yeni ve özel bir seri motor geliştiriyorlar.

Porsche her ne kadar ülkemizde araba markası olarak bilinse de, gerçekte esas parayı her türden ağır endüstriyel tasarımı rahatlıkla yapabilen mühendislik büroları sayesinde kazanır. Deniz dizellerinden tutun da ana muharebe tankına kadar her türden ürüne imza atabilen Porsche mühendisleri, şimdi de Rusya için yeni ve modüler bir motor geliştiriyorlar.

Rusya devleti ve Porsche arasında geçen sene imzalanan anlaşmanın detayları pek belli değil. İşin içinde Rus devleti olduğundan, Rus basını çok detaylı haber veremiyor. Ancak bilinen şu ki, Porsche tarafından Rusya için geliştirilen bu yeni motorun en önemli özelliklerinden biri modüler olarak tasarlanması. Rusya aynı tasarımı kullanarak rahatlık V4, V6, V8 ve V12 motorlar üretebilecek.

Rus devletinin istediği bir başka özellik ise bu motorların tamamen yerli imkanlarla üretilebilecek şekilde tasarlanmış olması. Üretim işini Sovyetler zamanında miras kalan bir firma olan ZMZ gerçekleştirecek. ZMZ halen Rus iç pazarına yönelik araç üretimi yapıyor. Putin için sipariş edilen bir sonraki nesil devlet limuzinleri de bu fabrikadan gelecek.

Porsche tarafından tasarlanan yeni motorun en güçlü örneğinin de bu ZMZ limuzinlere takılacağı tahmin ediliyor. 6,6 litre hacminde ve çift turbo takviyeli olacağı tahmin edilen V12 motor, tahminen 800 beygir civarında güç üretecek. Bu tür limuzinlerin genelde bir ana muharebe tankı kadar zırh ve donanım taşıdıkları düşünülürse, bu motorun ancak yeterli olacağını tahmin etmek zor değil.