Anasayfa Haber Pil Ömrü En Uzun Akıllı Telefon Geliyor!

Pil Ömrü En Uzun Akıllı Telefon Geliyor!

Uzun pil ömrü mü istediniz? Bu yeni model, pil ömrü en uzun akıllı telefon olmaya, üstüne üstlük en hızlı şarj olan telefon olmaya aday…

Google’ın Motorola’yı alması ile şirket, diğer firmaların eksik bıraktığı noktalara odaklanıyor. Google için önemli olan, tüketicilerin istediği özellikler yeni Motorola Droid Turbo ile birlikte gelecek gibi görünüyor. MotoFirmware tarafından ortaya çıkartılan Droid Turbo modelinin kutu içeriği, akıllı telefonun yanında Motorola Turbo Charger çıkacağını gösteriyor. Bu şarj cihazı sayesinde Droid Turbo en hızlı şarj olan telefon olabilir.

Droid Turbo‘nun bu hızlı şarj cihazı ile gelmesinin en önemli sebebi dev gibi, 3900 mAh kapasiteye sahip bataryası. Elbette akıllı telefonun özellikleri bununla sınırlı kalmıyor. Kevlar arka kapak ile sağlam bir yapı, 5.2 inç boyutlarında 2560×1440 piksellik yüksek çözünürlüklü 1440p WQHD bir ekran, Qualcomm Snapdragon 805 işlemci ve 3 GB RAM ile dikkat çekiyor. Kamerası da 21 megapiksel ile bütün amiral gemilerine meydan okuyor.

Motorola’nın daha önce fiyat performans olarak dikkat çeken modeli Moto G’yi pek çok kez başarılı bir örnek olarak işaret etmiştik. Dev telefon markalarının aksine Google güdümünde telefonun arayüzünü yavaşlatan grafik öğeler kullanmayan Motorola, saf Android deneyimi sunuyor. Bu modele dikkat çekmemizin en büyük sebebi ise kullanıcıların en büyük iki sorununa odaklanmış olması: Uzun pil ömrü ve hızlı şarj ihtiyacının karşılanmaması. Saf Android sürümünün 4.4 KitKat yerine direkt 5.0 Lollipop olmaması başta bir eksiklik olsa da kısa zamanda giderilmesi mümkün görünüyor.

Devler birbiriyle yarışadursun, Motorola tekrar önemli yeniliklerle yükselişe geçiyor. Elbette firmanın ve Motorola Droid Turbo’nun da önünde önemli engeller var, her pazarda aynı hızda piyasaya çıkmıyor, her yerde, her zaman bulunmuyor. Eğer bu sorunların da önüne geçebilirlerse moda olmaya çalışmak yerine kullanıcı ihtiyaçlarına yönelmenin karşılığını görebilirler. Bakalım, Google – Motorola işbirliğinden doğan verimlilik gerçekten Droid Turbo’nun 3900 mAh bataryası ile pil ömrü en uzun akıllı telefon olmasına ve beraberinde gelen Turbo Charger en hızlı şarj olan telefon olmasına yetecek mi. Bu arada Motorola’nın yakında Lenovo’ya geçeceğini ve bu sayede Çin pazarı başta olmak üzere sayısız pazarda güçlenerek yükselişe geçeceğini iddia eden sektör analistleri de mevcut.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bugün cep telefonunuzda olmasını istediğiniz en önemli özellik nedir? Bizimle yorumlarınızı paylaşın.