Anasayfa Haber En İnce Telefonu Vivo Mu Yapacak?

En İnce Telefonu Vivo Mu Yapacak?

Telefon şirketleri arasında süren en ince akıllı telefonu üretme yarışına şimdi Vivo da katılıyor.

Her ne kadar ülkemizde isimleri pek bilinmese de, Çin’in kendi markalarını oluşturma çabası sonucunda ortaya çıkan Xiaomi ya da Vivo gibi markalar pek hafife alınacak girişimler olmadıklarını sık sık hatırlatıyorlar. Samsung ve Sony gibi dev firmaların Çin pazarında büyük kayıplar yaşamasının en önemli sebeplerinden biri de, bu yerli üreticilerin çıkardıkları ürünler.

vivo-ince
Weibo üzerinde yayınlanan resimlerden birinde, Vivo’nun kalınlığı iPhone 5S ile kıyaslanıyor.

Çin’in ulusal sosyal medya sitesi olarak kabul edilen Weibo üzerinde yayınlanan resimler, Vivo’nun dünyanın en ince telefonunu yapmaya niyetlendiği yolunda bir söylentiye yol açtı. Vivo daha önce de pek çok yeni teknolojiyi bünyesinde barındıran modellerini hayli ucuza pazara sürerek yabancı rakiplerinden ciddi pazar payı almıştı.

Ancak bu yeni söylentiye göre Vivo’nun bir sonraki telefonu sadece 3,8 milimetre kalınlığında olacakmış! Bu kalınlık iPhone 5S modelinin tam yarısı kadar ediyor. Halen dünyadaki en ince telefon olma ünvanı ise Gionee Elife S5.1 modeline ait ve adından da anlayabileceğiniz üzere sadece 5,1 milimetre kalınlığında.

Vivo’nun bu kadar ince bir telefonu nasıl yapacağı merak konusu. Bu kalınlıkta bir telefona iş görecek bir batarya sığdırmak, en büyük sorunlardan biri. Bir diğer problem ise yapısal sağlamlık, bundan çok daha kalın telefonlar bile fazla zorlanmaya gelmiyor. Bu kadar ince bir telefonun sağlam olabilmesi için sıra dışı metal alaşımlar kullanmak gerekecektir.