Anasayfa Makale PC’deki En İyi Korku Oyunları

PC’deki En İyi Korku Oyunları

Işıkları kapatın ve bilgisayarınızda oynayabileceğiniz birbirinden başarılı bu oyunlarla korkmaya hazır olun!

Korku oyunları, son yılların en çok dikkat çeken oyun türlerinden biri. Geçtiğimiz yıllarda korku türü olarak pek çok oyun yayınlandı. Bu türdeki gerçekten başarılı yapımlar ise sayıca çok fazla değil. Eğer bilgisayarınızda korku oyunu oynamak istiyorsanız, listemizdeki türün başarılı örneklerine göz atabilirsiniz.

Alien: Isolation

alein isolation

Alien efsanesinin son durağı olan Isolation, son zamanların en gözde oyunlarından biri ve tür genelinde en çok maliyetle üretilen oyunlar arasında. Genel olarak aksiyon türünden uzak, survival türüne yakın bir oyun olan Alien: Isolation, eleştirmenlerden de oldukça olumlu puanlar aldı.

Five Nights At Freddy’s

fnaf

Oldukça orijinal bir fikirle karşımıza çıkan FNAF, oyuncuları bir pizzacıdaki güvenlik görevlisinin yerine koyuyor. Güvenlik kameralarını izleyerek, sizi öldürmeye çalışan katil robotların arasında hayatta kalmaya çalıştığınız FNAF, farklı bir tür oyun isteyenler için mutlaka denenmesi gereken bir yapım.

Amnesia: The Dark Descent

Amnesia-The-Dark-Descent

Korku oyunu deyince akla ilk gelen serilerden biri olan Amnesia’nın en başarılı oyunlarından biri olan The Dark Descent, tür içindeki en çok sevilen ve korkulan oyunlardan biri. Hafızasını kaybetmiş Daniel’ı yönlendirerek eski bir şatodan kurtulmaya çalıştığımız bu oyunda, elbette tuhaf yaratıklar da peşimizi bırakmıyor.

Outlast

outlast

Geçtiğimiz aylarda çıkan Whistleblower DLC’si ile ömrünü uzatan Outlast, klasik akıl hastanesi temasının nasıl başarılı bir şekilde kullanıldığını gösteriyor. Oyunun oyunculara kendilerini savunmaları için herhangi bir imkan vermemesi de, yüksek tempo ve adrenalin patlaması yaşamak isteyen oyuncuları kendine çekiyor.

Penumbra: Black Plague

Penumbra_Black_plague

Amnesia’nın yaratıcısı Frictional Games’in bu türdeki ilk projelerinden biri olan Black Plague, korku türünün henüz bu kadar yaygınlaşmadığı yıllarda adından sıkça söz ettirerek büyük bir başarı elde etti. Kendisinden önce çıkan Penumbra: Overture ile başlayan yer altı mağarası konseptini bir üst seviyeye taşıyan Black Plague, türün meraklıları tarafından mutlaka göz atılması gereken bir oyun.

System Shock 2

Systemshock2

Bioshock serisinin atası kabul edilen System Shock 2, sadece muazzam bir atmosfer ve zamanına göre oldukça başarılı bir oynanış sunmuyor. Ayrıca türde genel olarak ihmal edilen senaryo konusunda da rakiplerini geride bırakıyor. Oyunun eski grafiklerine aldırmazsanız, System Shock 2’yi mutlaka denemelisiniz.

Dead Space

dead space

Pek çok kişi tarafından Doom 3’ün deneyip de başarılı olamadığı konsepti hayata geçirmesiyle bilinen Dead Space, piyasaya sürüldüğü zamanların en beğenilen oyunlarından biri oldu. Bir uzay gemisi teknisyeni Isaac Clarke’ın, Necromorph’lar ile dolan bir gemide hayatta kalma mücadelesine şahit olduğumuz Dead Space, türde bilim kurgu temasını görmek isteyenler için System Shock 2’den sonraki en iddialı alternatif.

Resident Evil 4

RE4-HD

Eğer Capcom bu yılın başlarında oyunun Ultimate HD versiyonunu yayınlamasaydı, RE4’ün orijinal PC portunun vasatlığı sebebiyle bu başarılı oyunu önermemiz mümkün olmayacaktı. Neyse ki Capcom RE4’ü başarılı bir şekilde yeniden diriltti ve PC oyuncularına, serinin en iyisi kabul edilen bu oyunu rahat bir şekilde oynama fırsatı doğdu. Leon Kennedy’nin İspanya macerasına tanık olduğmuz RE4, tür içinde daha fazla aksiyon görmek isteyenler için birebir.

Among the Sleep

Among-The-Sleep

Listemizde Five Nights at Freddy’s dışındaki en yaratıcı yapım olan Among the Sleep, oyuncuların kontrolüne 2 yaşındaki bir bebeği veriyor! Gerek atmosferi, gerekse konsepti sebebiyle oynayanları ürkütmeyi başaran Among the Sleep, türde farklılık görmek isteyen kullanıcıların listelerine eklemesi gereken bir yapım.

Anchorhead

anchorhead

Listemizdeki en sıra dışı oyun Anchorhead olsa gerek. 90’ların sonundan kalma bir text-adventure oyunu olan Anchorhead, sizi koltuğunuzdan zıplatmayacak olsa da, oynadığınız süre boyunca sizi sürekli tetikte bırakacak bir oyun. Usta yazar H.P. Lovecraft’tan esinlenerek yazılan bu oyunu oynamak ise tamamen ücretsiz! Buraya tıklayarak tarayıcınız üzerinden Anchorhead’i oynayabilirsiniz.