Anasayfa Haber Google Glass Sinemada Yasak!

Google Glass Sinemada Yasak!

Diane Von Furstenberg Google Glass ile sahnede
Diane Von Furstenberg Google Glass ile sahnede

Google Glass kullanıcılarına yasak üstüne yasak geliyor.

Amerika’daki sinema sahiplerinin ortak kararıyla Google Glass türü aygıtların sinema salonlarına girişleri resmen yasaklandı. Sinema sahipleri bu türden kayıt yapabilen cihazların özellikle korsan kayıt için kullanılmasından çekiniyorlar. İnternet ve kablolu yayınlar gibi sebepler yüzünden sinemaya olan ilginin yıllar içinde azalması, geçen yıllar içinde Amerika’daki çok sayıda sinema salonunun kapanmasına sebep oldu.

Tabii Google Glass için çıkarılan ilk yasak değil bu, dünyanın pek çok ülkesinde kamuya açık çalışan lokanta, bar ve benzeri işletmelere Google Glass ile girmek pek iyi sonuçlar doğurmuyor. Buradaki en büyük sorun, Google’ın giyilebilir teknolojisinin dışarıdan bakıldığında kayıt yapıp yapmadığının pek anlaşılamamasından kaynaklanıyor.

Artık tüm tablet ve telefonların üzerinde bir kamera mevcut. Hatta gizlice çekim yapmak isteyenler için piyasada minik casus kameralar da bulunuyor. Ancak bir telefon kamerasıyla çekim yapmaya kalkıldığında bu durum rahatlıkla fark edilebiliyor. Öte yandan Google Glass’ın ne zaman çekim yaptığını anlamak dışarıdan bakınca pek mümkün değil. Ayrıca toplumda bu tür cihazların devamlı kayıt yaptığına dair bir yanlış bilgi de mevcut. Oysa bu pek mümkün değil, en azından halen kullanılan batarya teknolojileri buna pek imkan tanımıyor.