Anasayfa Teknoloji Japonlar Katlanabilen Ekran Geliştirdi

Japonlar Katlanabilen Ekran Geliştirdi

Japonya’daki bir teknoloji fuarında tanıtılan katlanabilen ekran, esnekliği ve görüntü kalitesiyle ziyaretçileri şaşırttı.

SEL Co. Ltd. (Semiconductor Energy Laboratory) adlı firma tarafından geliştirilen yeni esnek ekran, Japonya’da bir teknoloji fuarında ziyaretçilere tanıtıldı. Tabii ki bu yeni prototip piyasadaki ilk esnek ekran değil. Ancak SEL tarafından geliştirilen bu ekran benzerlerinden çok daha esnek yapısı ve görüntü kalitesiyle gerçekten de şaşırtıcı denebilir.

SEL firması gerçekte bu tür esnek buluşlar üzerine çalışıyor. Esnek bataryalar, güneş enerjisi panelleri, RF devreleri ve benzer parçalar geliştiren firmanın bugüne dek ürettiği en büyük esnek ekran bu olmuş. 8,7 inç ebadındaki ekran OLED panel teknolojisi kullanıyor, 1080p çözünürlük sunuyor ve 254 ppi piksel yoğunluğuna sahip, ayrıca dokunmatik!

Ekranın çerçevesi de özel tasarlanmış ve menteşeleri sayesinde ekranı üçe katlayarak tablet boyutlarından telefon ebatlarına indirilmesini sağlıyor. Ancak burada menteşeler sadece çerçevede kullanılıyor, yani ekranın kendinde herhangi bir ek yeri yok. Ekran tamamen katlandığında bunu algılıyor ve görüntü en üstte kalan parçaya veriliyor. Bu arada ekran panelinin kıvrılan kısmında da tıpkı yeni Samsung Galaxt Note Edge modelinde olduğu gibi bir widget barı ortaya çıkıyor.

Ekranın dayanıklılığına gelince, firma en az 100,000 defa bükülmeye dayanıklı olduğunu bildiriyor. Aşağıdaki videoyu izleyerek ekranın nasıl çalıştığı konusunda daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz. Bu tür ekranlar eğer üreticiler tarafından kabul görürse, tamamen yeni nesil mobil cihazların ortaya çıkmasına imkan tanıyacaktır.