Anasayfa Haber Dell, Dünyanın İlk 5K Monitörünü Tanıttı

Dell, Dünyanın İlk 5K Monitörünü Tanıttı

Dell, yeni ekranı Smart Desk sayesinde dünyanın ilk 5K monitörü ünvanını eline aldı.

Geçen ay, Apple’ın 5K çözünürlüğe sahip Retina ekranlı iMac’i dünyanın ilk 5K çözünürlüğe sahip bilgisayarı ünvanını taşıyordu. Ancak yapılan Dell World etkinliğinde konuşan şirketin Müşteri Çözümleri Başkanı Jeff Clarke, Dell’in görüntüleme işleri konusunda oldukça istekli olduğunu söyleyerek dünyanın ilk 5K çözünürlüklü monitörünü tanıttı. Bu sayede Dell, ”dünyanın ilk 5K monitörü’nü üreten firma” ünvanını aldı.

5120×2880 çözünürlüğe sahip monitör, mevcut aygıtlara bağlanılarak kullanılabiliyor. Clarke, yeni monitörleri Smart Desk’in CAD sistemleri, sağlık, resim düzenleme ve tasarımı gibi kullanıcı ortamlarını içeren özelliklerini tanıttı. Şirketin geçen sene 2K ve 4K ekranlarıyla yaptıklarının aynısını bu sene 5K ve 3K ekranlarla da yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Elbette Dell teknik olarak piyasada 5K ekran üretmeyi başarmış tek marka değil. Fakat herhangi bir cihazdan bağımsız olarak tek başına 5K çözünürlüğe sahip  monitörü  üreten tek marka olma avantajına sahip. Bu sayede Dell, piyasadaki rekabet ortamında koşulları lehine çevirebilir.

Monitör, bilgisayarlarının ekranını yükseltmek isteyen kullanıcıların ilgisini çekeceğe benziyor. Özellikle de ürün, iMac satın almak istemeyen fakat 5K çözünürlüğe sahip bir monitör arayan Windows kullanıcıları hedef alıyor. Smart Desk, aralık ayında 2.199 $ fiyat etiketiyle satılacak.