Anasayfa Haber Galaxy Note 5 Söylentileri Başladı

Galaxy Note 5 Söylentileri Başladı

Samsung’un Galaxy Note 4 telefonu çoğu ülke pazarına yeni girerken, bir sonraki modelin söylentileri çıkmaya başladı.

Samsung’un en üst seviye telefonlarından biri olan Galaxy Note serisinin en yeni üyesi Galaxy Note 4 pek çok ülkede yeni satışa girdi. Ancak bu durum tabii ki bir sonraki model hakkında söylentilerin başlamasına engel olmadı. Firmanın Galaxy S6 modeliyle birlikte mobil cihazlarda sil baştan tasarım değişikliğine gideceğine dair fısıltılar da var.

Ancak Samsung’un Galaxy Note serisini devam ettireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu seri eskiden olduğu gibi phablet sınıfında rakipsiz değil, ancak zaman içinde kendine hayli büyük bir takipçi kitlesi de toplamayı başardı. Samsung’un bu serideki bir sonraki model olan Note 5 modelini 2015 yaz sonuna doğru tanıtması, 2015 sonbahar döneminde de satışa çıkarması bekleniyor.

Galaxy Note 5 ile ilgili olarak gelen en önemli söylenti ise, bu cihazın büyük ihtimalle 4K çözünürlükte ve 5,9 inçlik bir ekrana sahip olacağıdır. Bu söylenti pek sebepsiz çıktı denemez, çünkü hem Samsung, hem de LG tarafından yapılan açıklamalar bu yönde. Her iki firma da 600 ya da 700 ppi telefon ekranlarının 2015 sonu gibi üretime hazır olacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Özellikle Samsung’un 700 ppi Ultra HD Super AMOLED bir ekranı üretmeye hazırlandığı söyleniyor.

Halen 4K grafik işleme yeteneğine sahip çok fazla mobil işlemci yok, ancak sayılarının 2015 içinde artması bekleniyor. Burada esas sorun şu; bu türden bir ekranı besleyecek kapasitede bataryayı da yeni telefonlarda görebilecek miyiz? Eğer Samsung ya da diğer firmalar bu konuda da ciddi bir gelişme sağlamazlarsa, o vakit bir sonraki nesil telefonlarda ciddi bir enerji sıkıntısı yaşanabilir.

Güncelleme: